Vacature voor een collega

relatie-ontwikkeling en spreiding

Heb je een (voor)liefde voor dans en alle cross-disciplinaire richtingen waarin dans zich beweegt? Heb je oog voor nieuwe ontwikkelingen in het kunstenveld? Leg je makkelijk nieuwe contacten en kun je met overtuiging jouw verhaal aan anderen vertellen? Dan zijn wij waarschijnlijk op zoek naar jou!

DansBrabant; grensverlegger van actuele dans zoekt per direct een collega relatie-ontwikkeling en spreiding.

Wie ben jij?
Vanwege de diversiteit van de makers van DansBrabant, speelt hun werk op allerlei plekken; van theaters tot muziekfestivals, van musea tot ziekenhuizen, van art space tot de openbare ruimte – alles is mogelijk. Wij zoeken iemand die, in overleg met het team en de makers, op zoek gaat naar samenwerkingen en speelplekken. Iemand die verder kijkt dan de gebaande paden en actief op zoek gaat naar nieuwe verbindingen, partners en publiek. Je levert maatwerk in overleg met het team en de makers en vindt presentatie-mogelijkheden die passen bij de aard van het werk.
Je bent gewend je eigen weg te gaan, je vertegenwoordigt DansBrabant en werkt graag samen in een team met wie je nieuwe presentatie-formats bedenkt en uitwerkt.
Je beschikt al over kennis van en/of een netwerk in de cultuursector of je hebt zin om je daar vol in te storten. Je werkt mee aan het beheren en verder ontwikkelen van het netwerk van DansBrabant zowel binnen als buiten het culturele domein.
Je bent initiatiefrijk, communicatief, een verbinder en zowel nationaal als internationaal een netwerker.

Wie zijn wij?
DansBrabant is een huis voor de ontwikkeling van actuele dans en choreografie. We werken vanuit Tilburg aan een levendig dansklimaat in het zuiden. We voelen ons meest verbonden met makers die eigenzinnig de grenzen van de discipline oprekken en genre-overstijgend werken. We geloven in duurzaamheid en lange lijnen. Daarom bevorderen we meerjarig onderzoek en zoeken we samen met de makers intensief naar nieuwe praktijken en presentatievormen.
DansBrabant beschikt over een eigen werk- en ontmoetingsplek in Tilburg. Met repetitiestudio’s en de mogelijkheid tot presentatie kunnen we vakgenoten en publiek betrekken bij de initiatieven die bij ons in huis plaatsvinden.
(Inter)nationale samenwerking en uitwisseling staan voor ons centraal. We zijn schakel tussen het kunstvakonderwijs en de beroepspraktijk en als partner in netwerken als Makershuis Tilburg, PLAN Brabant en Moving Futures maken we ons sterk voor een vruchtbaar klimaat voor jonge makers en mid-careers. Internationaal participeert DansBrabant in Europese projecten als Performing Gender. DansBrabant is lid van het European Dancehouse Network.

Wat bieden wij?
– Een uitdagende en nieuwe opdracht binnen de organisatie van DansBrabant die veel ruimte biedt voor eigen inzicht en initiatief.
– Een overeenkomst voor een jaar op basis van 16 -20 uur per week met de intentie de overeenkomst te verlengen. Vergoeding volgens CAO Toneel en Dans.
– Samenwerking met een fijn team binnen een open en horizontale organisatie bestaande uit een algemeen directeur, artistiek leider, coördinator productie, hoofd communicatie en marketing, medewerker productie en planning en een office manager / online communicatie.
– Een prettige werkplek in het hart van Tilburg.
– Een dynamische baan waarin je veel op pad bent, mensen ontmoet en met regelmaat reist.

Diversiteit
Ook DansBrabant hecht veel waarde aan diversiteit en inclusie. Dat betreft zowel de organisatie als de makers met wie we werken en de maatschappelijke betrokkenheid van hun projecten en producties. Voor deze functie moedigen wij iedereen die kan bijdragen aan de (culturele) diversiteit van ons team aan om te solliciteren

Solliciteren
Natuurlijk herken je jezelf niet volledig in dit profiel. Maar voel je je aangesproken of wordt je enthousiast van de opdracht, aarzel niet en stuur voor 22 september 2023 een motivatiebrief met cv gericht aan Wim van Stam via wim@dansbrabant.nl. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen via + 31 (0)6 226962198.