EDN

European Dancehouse Network

EDN bevordert uitwisseling tussen dansproductiehuizen op het vlak van artistieke ontwikkeling, presentatie, co-productie, curator- en mentorschap.

Moving Futures

Nieuwe dansmakers gaan het land door

Met het landelijk gespreide netwerk en een krachtenbundeling met lokale theaters en partners, streven de danshuizen ernaar om een nieuwe generatie choreografen op landelijke schaal zichtbaar te maken.

PLAN Talentontwikkeling Brabant

Theater, dans en circus

PLAN is een beproefd samenwerkingsverband van tien culturele partners in Brabant, waarbij met zorg geselecteerd jong podiumkunsttalent geholpen wordt om de eigen artistieke signatuur en werkwijze te ontwikkelen.

Theaterfestival Boulevard

Zomerfestival van het zuiden

Als belangrijkste en grootste zomerfestival van het zuiden is Theaterfestival Boulevard zowel binnen als buiten PLAN een belangrijke partner voor DansBrabant en haar makers. DansBrabant is vaste gast bij festival Boulevard en steevast staan er ieder jaar Brabantse makers op het programma. Voor 2019 zijn dat Jija Sohn, The100Hands en Kristel van Issum. Daarnaast is […]

Festival Cement

Nieuwe theatermakers, choreografen en schrijvers

Los van gezamenlijke deelname aan PLAN onderhoudt DansBrabant een stevige relatie met Festival Cement omdat het voor makers een belangrijke opstap betekent naar zichtbaarheid en erkenning binnen het professionele circuit. Op het dansprogramma van 2020: Evangelos Biskas V, Annemijn Rijk, Sandman/Sabine Molenaar en Judith Clijsters.

Tilburg Dansstad

Alle schakels van de dansketen

Tilburg heeft alle schakels van de ‘dansketen’ in huis voor een bijzonder cultureel klimaat. Vanuit de dans onderzoeken we nieuwe vormen en gaan nieuwe partnerships aan. Tilburg Dansstad werkt samen met diverse partijen in en buiten de stad. De zes kernpartners, allen in Tilburg dichtbij elkaar gevestigd, vormen een sterke troef in de profilering, regionaal […]

Inclusive

Redesigning Spaces door Fontys Dansacademie i.s.m. DansBrabant

Inclusive is een twee jaar durend onderzoeksprogramma waarin Fontys Dansacademie, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en Konzervator Jana Deyla Praag samenwerken aan het thema van ‘Inclusive Dance and Movement practice, the transferable skills of the dance artist’. Het doel van het project is een nieuwe visie te ontwikkelen op het dansende lichaam en het bijstellen van het dansvakonderwijs op […]

StudioTrade

Europese uitwisseling

StudioTrade is een Europees netwerk van choreografen, producenten en dansinstellingen die een internationale uitwisseling mogelijk maken in studiofaciliteiten voor onderzoek, creatie en introductie tot nieuwe markten en contexten voor dansmakers.