37.5 COMMUNITY: RESIDU(E), WHAT WE LEAVE BEHIND

Beeld Residu(e) by Tessel Schmidt

In het kader van het Europese project ‘Performing Gender’ startte choreografe Nikita Maheshwary in januari ‘22 met één-op-één wandelingen met 15 vrouwen uit verschillende buurten van Tilburg. Onder de naam ‘37.5 community Tilburg’ ontwikkelde dit zich in de loop der maanden van een community van 19 vrouwen naar de huidige kern van 9 vrouwen.

De vrouwen, afkomstig uit verschillende lagen van de bevolking, opvoeding, generaties en culturen, hielden zich eerst bezig met de vraag ‘waar komen we vandaan?’, terwijl ze samen nadachten over overkoepelende thema’s als zorg, vrouw-zijn, vrijheid & beperkingen, en wat het betekent om een gemeenschap te zijn. In de tweede fase van het project begon de urgentie langzaam te verschuiven naar ‘waar gaan we samen naartoe’ en ‘wat willen we achterlaten’.

Het resultaat laten de vrouwen zien in de productie Residu(e), what we leave behind; een poëtische droom over een gedeelde en veelkleurige toekomst. De bonte verzameling verhalen is verweven met scènes over kleine triomfantelijke acties. Een mix van beweging, gesproken woord en multimedia.

Op 22 september is er een openbare vertoning in De Nieuwe Vorst in Tilburg. Vanwege het tienjarig bestaan van DansBrabant, trakteren wij en is de toegang gratis. Wel bieden we de optie voor Pay What You Want, waarvan de inkomsten gebruikt worden het pand van DansBrabant toegankelijker en inclusief te maken.

CREDITS:

Concept & choreografie: Nikita Maheshwary
Muziek: Arthur Music, Arthur van der Kuip
Kunstwerk:Nikè Marchand
Projectcoördinator / gemeenschap ontwikkelaar: Lotte van Oudheusden
Gemeenschapsleden: Felmy Laming, Monique van Beers, José van Rijswijk, Derya Demiroglu, Alie Pigmans, Judith Landman, Mieke de Roo, Harjanti Bors, Marianne Möller

Datum: vrijdag 22 september

Tijd: 20.00u

Locatie: De Nieuwe Vorst, Willem II straat 49, Tilburg

Laat ons weten dat je komt via:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeo2GO767FYhYvvBREuftGI0rvfew7hgQw8i2KnsqInXJMOlA/viewform?usp=sharing