Ghaliah Conroy – Sunken Works

@ OFFSPRING – SPRING Performing Arts Festival

SPRING Performing Arts Festival is een tiendaags internationaal festival met vernieuwende dans, theater, performances en meer in de stad Utrecht. Dit jaar vindt het festival plaats van 23 mei tot 1 juni.
In een speciaal onderdeel, OFFSPRING, toont het festival vier maakprocessen voor publiek dat nieuwsgierig is naar nieuwe ontwikkelingen in de podiumkunsten. Ervaar gloednieuw werk; ontmoet, reageer en wissel uit met (nieuwe) peers, makers en publiek. Op 27 mei toont Ghaliah Conroy haar nieuwe werk in een Double Bill met Aina Roca.

27 mei – OFFSPRING @ SPRING Performing Arts Festival
GHALIAH CONROY – SUNKEN WORKS

 

In Sunken Works wijst Ghaliah Conroy naar de westerse blik op zwarte, vrouwelijke lichamen. Ze brengt ons onder andere naar de menselijke dierentuinen die tot de jaren ‘70 in Nederland en België plaatsvonden. Ghaliah schakelt tussen zachte, vloeiende en meer rauwe en intense bewegingen en gebruikt de dansvorm Krump als een middel om toegang te krijgen tot een zekere woede die ze voelt als gevolg van ervaringen met discriminatie en stereotypering.

Ghaliah Conroy is een opkomende dansmaker/performer geboren in Dublin. Ze komt uit een familie van kunstenaars en heeft een achtergrond in dans, muziek en theater die haar werk en creatieproces beïnvloedt. Half Iers en half Frans Guinees, opgegroeid in twee drastisch verschillende culturen, heeft haar een uniek perspectief gegeven dat haar echt gevormd heeft tot wie ze is als maker.

27 mei 18:00u
Locatie: Het Huis Utrecht Koepelzaal
Entree: €10,- / €7,50
info & tickets