Community Performing Gender

werkt toe naar voorstelling

In het kader van het Europese project Performing Gender werkt de Tilburgse vrouwengemeenschap vanaf juli ’23 toe naar de ontwikkeling van een productie: ‘Residu(e), what we leave behind…’.
Op basis van persoonlijke verhalen en herinneringen die voortkwamen uit de ervaringen en ontmoetingen van het afgelopen jaar wordt materiaal ontwikkeld.

Toen de groep elkaar leerde kennen was de belangrijkste vraag ‘waar komen we vandaan’ en kwamen thema’s als zorgzaamheid, vrouw-zijn, vrijheid en beperking naar voren. Nu de groep meer een gemeenschap is geworden, is het gesprek verschoven naar ‘waar gaan we (samen) heen’ en ‘wat willen we achterlaten’.

‘Residu(e)’ wordt een poëtische droom over een gedeelde en veelkleurige toekomst. De bonte verzameling verhalen is verweven met scènes over kleine triomfantelijke acties. Een mix van beweging, gesproken woord en multimedia.

Afgelopen september trad de gemeenschap één keer op tijdens KOMMA in PARK. Ook toen vormden textiel en weven choreografische uitgangspunten. Residu(e) behoudt dit uitgangspunt – als uitgangspunt voor zowel ontwerp als choreografie.

In augustus 2023 zal Residu(e) te zien zijn tijdens Theaterfestival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch – Nederland.

Concept & choreography: Nikita Maheshwary

Medegefinancierd door het Creative Europe programma van de Europese Unie.