Peeled Collective

Makershuis Tilburg Residentie

Het Dance performance collectief, Peeled Collective werkt van 5 tot en met 16 februari vanuit hun traject bij Makershuis Tilburg in de studio van DansBrabant.

De voorstellingen van dit collectief komen vanuit hun eigen kwetsbare kern en worden uitgedrukt door fysieke extremen, humor, zachtheid en een interdisciplinaire werkwijze. Via hun werk en het proces dat ze aangaan, ontstaan gesprekken waar zij zichzelf steeds weer in een kwetsbare positie terugvinden. Het werk dient als klankbord om gesprekken te starten en op een open manier kritisch naar hun omgeving te kijken.
Tijdens het Makerstraject focussen ze zich op de vraag : Hoe kunnen we beeldende kunst onderdeel maken van een performatief werk? In dit geval bedoelen ze met beeldende kunst illustraties. Zij gebruiken dit medium vaak om hun verbeeldingswereld vorm te geven en vinden het scenografisch gezien interessant om te bedenken hoe ze zo’n statisch object zouden kunnen betrekken in iets als een bewegingsvoorstelling.

Foto: Lilli Weinstein

Makershuis Tilburg is een samenwerking tussen De Nieuwe Vorst, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Schouwburg & Concertzaal Tilburg en Festival Circolo. Samen vormen zij dé broedplaats voor talentontwikkeling binnen de disciplines dans, theater en circus in Tilburg.