Vervallen wegens omstandigheden – Open Club met Elisabeth Borgermans

Douleur et Rébellion

Wegens omstandigheden is de Open Club met Elisabeth Borgermans op 14 april komen te vervallen.

In het pand van DansBrabant is altijd wat te doen. In de Witte Studio, in de Zwarte Studio en in de Club zijn vrijwel continue makers aan het werk.

ELISABETH BORGERMANS
Douleur et Rébellion (werktitel)
 
Residentie: 3 t/m 16 februari & 3 t/m 16 APRIL)
Open Club: 14 april

Tijdens haar residentie bij DansBrabant onderzoekt choreograaf / danser Elisabeth Borgermans (BE) de relevantie van politieke cinema voor de ontwikkeling van haar choreografisch en scenisch werk. Ze wil de wisselwerking/uitwisseling tussen toeschouwer en politieke realiteit blootleggen en scenisch-choreografisch verbeelden. Ze koos 3 cineasten – Fassbinder, Pasolini en Schroeter – om te onderzoeken welke modellen en strategieën zij bieden voor het maken van een politiek dans. Ze balanceert daarmee op het snijpunt van politiek, filmtheorie en choreografie, in de hoop een dans te vinden met een directe, reële impact. 

 

Open Club – Elisabeth Borgermans

 

Hoe kan choreografie een politiek bewustzijn en impact genereren? Hoe maak je politieke dans of maak je dans politiek? Kun je bovengenoemde cineasten zien in een traditie van queerness? En: hoe verhoudt dit alles zich tot het maken van esthetische, scenische keuzes. 

Tijdens de Open Club op 14 april bij DansBrabant passeren deze vragen de revue in een gesprek, waarna we aansluitend een film bekijken van 1 van de cineasten uit het onderzoeksgebied. We nodigen je van harte uit daarbij aanwezig te zijn.

Programma 14 april:
17.00 – 18.00 uur inloop met soep / income with soup
18.00 – 18.30 uur show & tell Elisabeth – Zwarte studio
18:30 – 18:45 pauze met drankje en hapje
18.45 – 21.00 Die Ehe der Maria Braun (1979) Film – Club SoDa

Entree: Pay What You Want. Laat ons weten dat je komt via deze LINK.

Location: DansBrabant, Goudenregenstraat 15-06 15-07, Tilburg