Lezing Christianne Niesten

Focus op vrouwen binnen de kunst, een herschreven geschiedenis

De installatie ‘#Catalog of Shadows II’ in PARK toont een verzameling levensgrote vrouwenportretten, een samengesteld universum van gefragmenteerde en grotesk uitvergrote, stereotype vrouwenfiguren in voortdurend verschuivende gelaatsuitdrukkingen, houdingen en emoties.
In het kader van de tentoonstelling vindt er op donderdag 9 november een lezing plaats van kunsthistoricus Christianne Niesten met als titel ‘Focus op vrouwen binnen de kunst, een herschreven geschiedenis.’

Begin twintigste eeuw ontbrak het vrouwen niet aan talent of ambitie maar wel aan mogelijkheden binnen de kunstwereld. Die situatie is nu wel veranderd. Na de tweede wereldoorlog heeft een aantal vrouwelijke kunstenaars baanbrekende bijdragen aan de beeldende kunst geleverd en is tot inspirerend voorbeeld van hedendaagse vrouwelijke kunstenaars geworden. Dat heeft geleid tot een veranderend perspectief op de kunstcanon en tot het herschrijven van de kunstgeschiedenis.

Christianne Niesten is kunsthistoricus en docent kunsttheorie aan Academie voor Beeldende Vorming en Master Kunsteduatie, Fontys Hogeschool van de Kunsten.

Donderdag 9 november
PARK open 19.30 uur
Aanvang 20.00 uur
Toegang € 5 (inclusief koffie en thee bij ontvangst)