Open Club Pieter Desmet

My August feels like December

Pieter Desmet – My August feels like December

Pieter Desmet begon zijn dansopleiding aan de Kunsthumaniora in Brussel en studeerde in 2018 af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Sinds 2019 danst hij bij verschillende gezelschappen en werkt als freelance danser.
Sinds 2017 onderzoekt Pieter zijn eigen multidisciplinaire werk, met als overkoepelend thema identiteitsontwikkeling.

Momenteel werkt Pieter aan My August feels like December. Met dit werk creëert hij met het artistieke team een nieuw en eigentijds rouwritueel in de vorm van een multidisciplinaire en participatieve dansvoorstelling. Rouw en verdriet zijn gevoelens waar iedereen vroeg of laat op hun eigen manier mee te maken krijgt, vaak gepaard met het idee er alleen voor te staan.
My August feels like December vertrekt dichtbij en vanuit het dansende lichaam en wordt een ervaring op de grens tussen voorstelling en ritueel.

Tijdens de residentie in april doet het team een eerste lichamelijk onderzoek vanuit de vraag welke fysieke reacties rouwen met zich meebrengt.
Ze vertrekken vanuit in het lichaam opgeslagen en individuele herinneringen, zoomen in op de relatie binnen de groep en onderzoeken hoe anderen steun kunnen bieden in rouwprocessen en hoe verschillend de individuele fysieke reacties op rouw kunnen zijn. Ze bekijken hoe je het onderzoek kunt vertalen in digitale videokunst en onderzoeken wat de relatie is tussen dat medium en het dansende/bewegende, maar ook het voelende lichaam.

Op woensdag 3 mei deelt hij een deel van zijn proces. Wij nodigen je bij deze heel graag uit hierbij aanwezig te zijn.

Tijd:
17.00 – inloop met soep / income with soup
18.00 – show & tell. Bar open after sharing
20.00 – eind van de avond / end of the evening
Locatie: DansBrabant, Goudenregenstraat 15-06 15-07, Tilburg

Aanmelden voor de avond kan via deze link. Entree en soep: Pay What You Want