On tour

EXIT van Piet Van Dycke

EXIT is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partneracrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Vier individuele disciplines in één collectieve taal.

EXIT toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico.

EXIT beleeft zijn locatiepremière op Oerol 2022 en gaat daarna op toernee door Nederland en België. Ga naar de speellijst. 

Vanaf voorjaar 2021 is Piet ingestroomd bij PLAN Talentontwikkeling Brabant voor een driejarig traject. Zijn mentor tijdens dit traject is Festival Circolo, in een samenwerking met DansBrabant als artistiek adviseur en coproducent. In de winter van 2021 richt Piet zijn eigen vzw circus- en dansgezelschap Circumstances op.

Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en Will Blenkin
Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin
Dramaturgie: Marie Peeters
Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld
Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam
Techniek: Casper Van Overschee
Vooronderzoek: Bavo De Smedt, Marius Cavin en Raff Pringuet
Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, circ’uit, Miramiro, Cirklabo
Met steun van: PLAN, Stad Leuven, Grensverleggers/deBuren

Beeld: © Jona Harnischmacher.