Simon Bus – Portrait, Balder on Blue Floor

@ Kunstscene

Kunstscene is het nieuwe open atelier weekend van Tilburg. Op 11 en 12 november organiseert Stichting Ateliers Tilburg de tweede editie die in het teken staat van kunst zien en kunst laten zien. Naast open ateliers zijn er ook: pop-up shops, tentoonstellingen, films, workshops, live-art en demo’s. De deelnemende kunstenaars zijn nauw betrokken bij de organisatie van het weekend. Daarnaast participeren ook diverse culturele instellingen.

Op 11 november zetten we tijdens Kunstscene de deuren van DansBrabant open en trakteren we op een bijzondere voorstelling: Portrait, Balder on Blue Floor van Simon Bus.

Portrait, Balder on Blue Floor. Foto: Nas Hosen

Op een vloer van 2x2m worstelt de Noorse danser Balder Hansen om zijn lichaam in evenwicht te houden. We zien hem wankelen en struikelen, vechtend om zijn evenwicht te bewaren. Balders achtergrond ligt in de hiphop, maar naarmate hij ouder wordt, weet hij steeds meer stijlen en technieken te mixen.
Uitgangspunt voor het werk van choreograaf Simon Bus is het spel tussen controle hebben en toch weer verliezen. Scherp, bruut en altijd ook humoristisch. Simon werkt met dansers die gelijkenis vertonen met zijn bewegingstaal, vaak ook afkomstig uit de hiphop. Met zijn onderzoekende blik en hyperflexibele lichaam rekt hij de ideeën over breakdance op.

Datum: 11 november
Tijden performance: 13.30 & 16.00u
Goudenregenstraat 15-06/15-07, Tilburg
Entree: pay what you want. Vol = vol