Easy Tiger

Nieuwe film Karel Tuytschaever

We zamelen geld in om de film EASY TIGER van BARRY – Karel Tuytschaever met nieuwe technologie voor een horend én niet-horend publiek tastbaar te maken. Doneer nu via Voor de Kunst!

PLAN Brabant wankelt

Ondanks 5 FPK-instromers uit netwerk

Op Prinsjesdag werd bekend dat vanaf 2021 vijf PLAN-initiatieven met structurele Rijksondersteuning van het FPK kunnen gaan werken.  Minder rooskleurig is de toekomst voor PLAN zelf, en daarmee de toekomst van de talentontwikkeling voor theater, dans en circus in de provincie.

Katja wint!

Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2020

‘Wars van bestaande categorieën kiest ze voor eigen artistieke parcours en voor eigen omstandigheden waarbinnen zij haar werk wil presenteren’, aldus de adviescommissie.

Dansjacht

Website online

Lees over de processie, de deelnemende partners, choreografen en dansers en de ondersteunende partijen op de nieuwe website beingtheretilburg.nl. 

Work-in-progress

Tender Men van Koen De Preter

Tender Men is een dansvoorstelling over mannen en gevoeligheden en coproductie met DansBrabant. Een work-in-progress presentatie is 24 september te zien in De Nieuwe Vorst.

Ontwikkelaar relaties

Lobke Nabuurs

Strategisch ontwikkelaar relaties Lobke Nabuurs gelooft dat een goede dialoog kan leiden tot evenwichtige samenwerkingen die DansBrabant, de makers en de relatie kunnen verrijken. 

Afzender Boulevard

Met Katja & The100Hands

Zelfs in dit jaar dat Theaterfestival Boulevard geen festival kan zijn, duikt zij op met concerten, performances en installaties. Met twee door DansBrabant ondersteunde makers en projecten. 

GEZOCHT

Media-/visuele redactie stagiair(e)

We zoeken een redactiestagiair(e) die met choreografe Kristel van Issum en haar dramaturg in een spannend archief aan audio-opnames over o.a. stereotypering en popcultuur wil duiken.

Dancing in Your Shoes

Vervolg op Performing Gender

EU-honorering voor vervolg op Performing Gender! DansBrabant & Boulevard, samen met internationale partners in project over nieuwe werkvormen in werken met lokale gemeenschappen.

POSITIEF ADVIES

Van Provincie & Gemeente Tilburg

‘Door de sterke keuze aan makers en het vakmanschap in talentontwikkeling levert DansBrabant een grote bijdrage aan de voorhoede van de Nederlandse danssector.’

Verslag van de Leegte

Deel 2: Cirkels beschrijven

‘Waarmee vult zich de ruimte die de (uitvoerende) kunsten anders zouden innemen? Waar richt mijn aandacht – dat observerend, denkend, ervarend, ontrafelend vermogen – zich nu op?’

Verslag van de Leegte

Deel 1: De stilte

Een antwoord op de stilte, de leegte, die ontstaan is in coronatijd. Wat betekent het om mens te zijn in tijden van pandemie en kan kunst ons verlichting geven?

Moving Futures 2020 & 2021

Af- en aankondigen

De makers konden hun schitterende producties dit voorjaar niet delen met een live publiek en dat betreuren we. Samen met hen en de huizen zetten we alweer onze schouders onder editie 2021.

Zuidelijke dansfilms

Klaar om te huren – Steun een maker

Bekijk onze groeiende selectie dansfilms van zuidelijke choreografen via Vimeo On Demand en steun op deze manier de makers in deze turbulente tijden.

Studioverhuur

Bekijk hier onze dansstudio’s

Op zoek naar een studioruimte? DansBrabant beschikt over twee studio’s die we verhuren voor repetities, presentaties, workshops en shoots.

Noord-Brabant

Een onvruchtbare akker?

Protestvideo tegen de voorgenomen cultuurbezuinigingen van het nieuwe provinciebestuur Noord-Brabant. Laat je horen! Teken de petitie. #IKWILWELCULTUUR

Reuzenprotest

#Ikwilwelcultuur

Deze ochtend (15 mei) zochten twee reuzen (Wendell Jaspers en Jetse Batelaan) in een theatraal protest tevergeefs naar hun stoel op het plein voor het Provinciehuis Noord-Brabant.

Fotoverslag

International Choreographers Week

Bekijk hier de foto’s die fotograaf William van der Voort schoot tijdens de ICW-workshops 2020 van Dario Tortorelli en Tamar Blom.

ICW

Naslagboekje 2019

Begin maart volgen choreografen van over de hele wereld de 10e editie van de International Choreographers Week. Lees het naslagboekje 2019 en bezoek de voorstellingen en speeches van dit jaar.

Creative Europe honoreert

3 projecten in Noord-Brabant

Financiële honorering voor Micro/Macro Dramaturgies in Dance (DansBrabant), Sounds Now (November Music) & International Talent Program BredaPhoto (BredaPhoto Festival).

Essay over UN-retained

Ik dacht dat er een vis in de lucht zwom

‘Vliegen voelt als gewichtloos zijn. Het moment dat mijn voeten los van de grond komen voelt zo fijn, dat ik in het wakkere leven vaak baal dat er zoiets bestaat als zwaartekracht.’

Video essay

Making Space Week

Filmmaker Tessel Schmidt en schrijver Saskia de Haas maakten in het kader van Dance&Dare een ontroerend video essay over de afgelopen Making Space Week, dans in de Tilburgse Piushaven.