Oproep professionele dansers

Performing Gender

DansBrabant en Theaterfestival Boulevard zijn op zoek naar 10 dansers voor deelname aan een workshop van de Italiaanse danser en choreograaf Roberta Racis in het Europese Performing Gender traject.

DansBrabant op Boulevard

Programma nu online!

DansBrabant en de makers waarmee zij samenwerkt zijn ook komende editie weer volop aanwezig op Theaterfestival Boulevard. Het gehele festivalprogramma staat nu online!

Studioverhuur

Mogelijkheden deze zomer

Op zoek naar een studioruimte? DansBrabant beschikt over twee studio’s die we verhuren voor repetities, presentaties, workshops en shoots.

Vitale drang

Nieuwe stichting Guilherme Miotto

Corpo Máquina geeft nieuwe inhoud aan wat ‘dans maken’ is, met een gestage verdieping en betrokkenheid bij wat dans voor mensen kan betekenen.

Safety first bitches

Essay over Hilde & Heather

Hilde Elbers & Heather Ware maken solo’s voor elkaar rondom het thema veiligheid. Schrijver Ilona Roesli bezocht een eerste proeve en is net als de choreografen niet bang risico’s te nemen.

Arno Schuitemaker

In première op Holland Festival

In zijn nieuwste werk creëert Arno Schuitemaker een ‘akoestische ballroom’, zonder begin en zonder eind. Wereldpremière op Holland Festival op 17 juni. DansBrabant is coproducent.

Mens-modellen

Katja’s nieuwe project

De input van de ‘oudere mens’ vormt het beginpunt van choreografische sculpturen die Katja Heitmann de komende jaren gaat maken.

Hier Zijn Wij

Winnaars Brabantse Kunstbende

De beste jonge talenten van Brabant, de winnaars van de Brabantse Kunstbende, allemaal samen op één plek. Dat is Hier Zijn Wij, in Club Smederij in de Tilburgse spoorzone, zondagmiddag 3 juni.

In de studio

The100Hands

In mei werken The100Hands in onze DansBrabantStudio aan Non-Stop Project, een doorlopend project waarin zij hun partnering methode en de (on)mogelijkheden van duurzame productiemethoden onderzoeken.

being in Iran

Bára Sigfúsdóttir on tour

In mei reizen Bára Sigfúsdóttir, Eivind Lønning, Masoumeh Jalalieh en Alireza Mirmohammadi naar Iran voor een korte mini-tour van de voorstellingen being en TIDE.

In première

Johnny Lloyd & Jacqueline Hamelink

In ‘swan[remix]’ brengen celliste-performer Jacqueline Hamelink en contemporary hiphop danser en choreograaf Johnny Lloyd het klassieke fenomeen ‘De Zwaan’ op virtuoze wijze opnieuw tot leven.

In première

Jija Sohn

In Amsterdam gaat tijdens het Moving Futures Festival op donderdag 29 maart Kyabajō in première, de nieuwe solo van Jija Sohn. Kyabajō is een beeldende voorstelling waarin de rauwe kant van de mens gevierd wordt en het louche omarmd. Geef je over aan een spel van onderdrukking, macht en bevrijding. Kyabajō is een productie van Dansmakers Amsterdam, in coproductie […]

Moving Futures Festival

Editie Roosendaal 24 maart

Op zaterdag 24 maart komt het festival in De Kring, Roosendaal aan met twee dansduetten, een filmspecial en een mini-dansworkshop in de pauze. Een programma dat zowel speels als ontroerend is.

Festival Cement 2018

16 t/m 24 maart

Met dans van Bára Sigfúsdóttir, Judith Clijsters en Elysia McMullen & Evangelos Biskas.

Moving Futures Festival

Editie Breda 9 & 10 maart

Met werk van Jija Sohn, Hilde Elbers & Heather Ware, Guilherme Miotto, Joseph Simon & Jonas Frey en The100Hands.

ICW 2018

International Choreographers Week

Starts in March. More international than ever!

Dans & Durf

Eindessaypresentatie

Hoe kunnen we de ervaring van een voorstelling beschrijven op een manier die ertoe doet? Lees en bekijk hier de eindessays van schrijfcursus Dans & Durf.

Ik vond ik vond ik vond

Essay opening Moving Futures 2018

‘Als jongeren niet weten waarom ze moeten doen wat ze moeten doen, is het moeilijk ze te sturen. Ik weet dat en ook dat ik me, inmiddels midden dertig, het grootste deel van de tijd nog precies zo voel.’

NIEUWE MAKERSREGELING

Voor Sandman/Sabine Molenaar

Sandman/Sabine Molenaar ontvangt in 2018 en 2019 een bijdrage uit de Nieuwe Makers Regeling van het Fonds Podiumkunsten, om haar spannende plannen te verwezenlijken!

Moving Futures Tilburg

Programma 25 – 27 jan

Net als vorig jaar is het de eer aan Tilburg/DansBrabant het hedendaagse dansfestival feestelijk te openen in alle mogelijke ruimtes in en rond Theater De NWE Vorst.