Club SoDa

Werk- en ontmoetingsplek

De afgelopen maanden klusten we bij DansBrabant achter de schermen hard aan onze dependance om deze op te frissen tot de nieuwe werk- en ontmoetingsplek: Club SoDa.

Sandman on tour

TRANSMUTE

In deze nieuwe voorstelling deconstrueert choreografe Sabine Molenaar samen met haar vier performers de werkelijkheid die wij ervaren. Nu op tournee door NL en BE!

Moving Futures

Editie Tilburg

In Tilburg vullen we weer alle hoeken, gaten en binnentuinen van De Nieuwe Vorst. Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende makers en performers van nu.

Moving Futures Festival 2020

Data 2020

Een nieuwe editie van ons rondreizende hedendaagse dansfestival gaat van start vanaf maart 2020. Save these dates!

ICW

Naslagboekje 2019, vooruitblik 2020

Begin maart starten we met 18 choreografen van over de hele wereld aan de 10e editie van de International Choreographers Week. Lees hier het naslagboekje van vorige editie.

In première

Kristels & Hochschule, Frankfurt

Kristel van Issum werkte met de studenten van Hochschule für Musik und Darstellende Kunst aan het project Pinocchio Projekt Folge 1. Te zien van 7 t/m 9 februari in het Gallustheater.

Creative Europe honoreert

3 projecten in Noord-Brabant

Financiële honorering voor Micro/Macro Dramaturgies in Dance (DansBrabant), Sounds Now (November Music) & International Talent Program BredaPhoto (BredaPhoto Festival).

Nieuwe petten, nieuwe paden

Heleen Volman & Lisa Reinheimer

Heleen Volman wordt vanaf 1 jan 2020 algemeen directeur van Corpo Máquina. DansBrabant ontwikkelt zich met Lisa Reinheimer als coördinator als kunstenaarsgestuurde organisatie en platform.

Essay over UN-retained

Ik dacht dat er een vis in de lucht zwom

‘Vliegen voelt als gewichtloos zijn. Het moment dat mijn voeten los van de grond komen voelt zo fijn, dat ik in het wakkere leven vaak baal dat er zoiets bestaat als zwaartekracht.’

Video essay

Making Space Week

Filmmaker Tessel Schmidt en schrijver Saskia de Haas maakten in het kader van Dance&Dare een ontroerend video essay over de afgelopen Making Space Week, dans in de Tilburgse Piushaven.

THE SOLDIER

Nieuwe dansfilm Kristel van Issum

Eerste film uit het project STEREOTYPES, door Kristel van Issum, Martin Kers en Han Stubbe. Starring Johnny Lloyd. In première op 5 november op November Music.

In première

Nieuw duet van Johnny Lloyd

Bullshit no Bullshit is een interview zonder woorden tussen twee ouder en wijzer wordende b-boys. 20 nov in première in Theater Rotterdam, 12 dec te zien op de Urban Dansdagen in Eindhoven.

Studioverhuur

Bekijk hier onze dansstudio’s

Op zoek naar een studioruimte? DansBrabant beschikt over twee studio’s die we verhuren voor repetities, presentaties, workshops en shoots.

Twee jaar Performing Gender

Terugblik

Choreografen wisten met het lichaam als uitgangspunt en richtingaanwijzer vastgeroeste hiërarchieën weg te laten vallen en eigenzinnige individuen tot een groep te smeden.