NIEUWE MAKERSREGELING

Voor Sandman/Sabine Molenaar

Sandman/Sabine Molenaar ontvangt in 2018 en 2019 een bijdrage uit de Nieuwe Makers Regeling van het Fonds Podiumkunsten, om haar spannende plannen te verwezenlijken!

Moving Futures Tilburg

Programma 25 – 27 jan

Net als vorig jaar is het de eer aan Tilburg/DansBrabant het hedendaagse dansfestival feestelijk te openen in alle mogelijke ruimtes in en rond Theater De NWE Vorst.

Dans & Durf

Verslag van schrijfles 3

  18 november 2017 was onze laatste bijeenkomst voordat we aan onze eindessays beginnen en stond in het teken van reflectie en vooruitblik. Het moment om te benoemen wat we hebben ontdekt en welke stappen we nog willen zetten. Hoe ver zijn we uit onze comfortzone gekropen en in hoeverre vinden we onszelf daar nog […]

Moving Futures 2018

Vierde editie hedendaags dansfestival

Vanaf 25 januari 2018 reist het dansfestival Moving Futures voor de vierde keer langs verschillende steden in Nederland. Start in Tilburg. Bekijk de teaser!

In residentie

Spitfire Company

Het Tjechische gezelschap Spitfire komt in februari van het nieuwe jaar naar Tilburg om de voorstelling Constellations II af te monteren en voor de eerste keer te delen met een publiek. Unieke kans om dit werk in Nederland te zien. In zijn serie Constellations toont Petr Bohac ons patronen in de chaos. Met dit keer […]

Open Call: ICW 2018

International Choreographers Week

Choreographers from all over the world: apply NOW for this seventh edition. Central theme is ‘In Between Dance Cultures’.

Dans & Durf

Verslag van schrijfles 2

“Na een witregel mag je gewoon weer opnieuw beginnen.” Op 14 oktober bezocht de schrijfclub Siri Loves Me van Katja Heitmann in Tilburg. Ook dat leverde weer heel verschillende teksten op.

On The Move #9

Met The100Hands + Johhny Lloyd & Jacqueline Hamelink

Op zondagmiddag 10 december dansen we weer in de huiskamer. Ben erbij voor slechts een tientje!

Eulàlia Bergadà

In residentie

De Spaanse Eulàlia Bergadà komt in november in residentie bij DansBrabant om te werken aan haar nieuwe solo Nixie, deep inside. Studiopresentatie op 23 november!

Geen woorden maar dansen

Met Josse Vessies, Anna Zurkirchen & Rohiet Tjon Poe Gie

Een bijzondere avond op dinsdag 28 november in De Kennismakerij, Tilburg waar gesprekstechnieken en dans elkaar tegenkomen.

Er zijn overal ogen

Dans & Durf – Essay over Siri Loves Me

‘De ogen wijd open, tranen over haar wangen. Alsof ze toevallig op die plek achtergelaten, weggegooid, vergeten was.’

The Bold, The Bound & The Fall

Duet Jelena Kostic weer te zien

Krachtig-kwetsbaar dansduet op 3 november in Maastricht, op 20 november in Leiden. Met nieuwe speeches!

Bára Sígfúsdottir

being – in première

Gedreven door een blijvende nieuwsgierigheid naar andere culturen en de ontwikkeling van beweging in andere contexten dan de hare, reisde de IJslandse choreografe en danseres Bára Sigfúsdóttir in 2014 af naar Teheran (Iran) om er deel te nemen aan het UNTIMELY Festival. Tijdens de workshop die ze mocht leiden, raakte ze geïntrigeerd door de kwaliteiten […]

Moving Forward

Young Dance Makers Award 2017

NOMINEES: Ellis van Veldhuizen, Andrea Zavala Folache & Sigrid Stigsdatter Mathiassen.

Dans & Durf

Verslag van schrijfles 1

Hoe beken je kleur in je tekst en open je tegelijkertijd een grotere wereld?

Liquid Loft

Residentie presentatie 2 nov

Het Oostenrijkse dansgezelschap Liquid Loft is van 25 oktober tot 4 november in Tilburg om in de DansBrabantDepenDance te werken aan hun nieuwe voorstelling Foreign Tongues.

The100Hands

Try-out op 4 november

The100Hands werkten in oktober in de DansBrabantStudio met vier studenten van Fontys Dance Academy aan een nieuwe versie van hun In the midst of everything, die eerder met name over de grens te zien was. Op zaterdagmiddag 4 november is een try-out van deze vernieuwde versie bij te wonen. Plots zijn ze er, duiken ze […]

Making Space, Making Movie

Aftermovie of Making Space-project: the body in public space

Dance lovers, choreographers, students! Watch the aftermovie of the Making Space project here!

Making Space

Making Pictures

Fotograaf William van der Voort schoot de presentaties van Josse Vessies, Vloeistof, The100Hands, Piet Van Dycke en Maria Sartzetaki tijdens het Making Space project, editie 2017.

Dun lijntje

Dans & Durf – Essay over Even Worse

‘Als het per ongeluk gaat, noemen we het vallen. Als het precies zo bedoeld was, noemen we het dans.’