Jade van den Hout: Odes to Dance

Makershuis sharing

In maart 2024 werkt Jade van den Hout enkele dagen in onze studio voor haar Makershuis Tilburg traject. Ze werkt verder aan haar onderzoek Cracking the Shell of Dance, een doorlopend onderzoek naar de oorsprong van de motivatie om te dansen. Waarom dansen mensen?

Jade begon in 2021, waar ze 24 mensen – familie, buren en vreemden – in de studio uitnodigde voor een 1-op-1 dansontmoeting van een uur. In 2023 ging ze verder met een nieuw seizoen genaamd: A dance to touch the heart. Samen met Alison Duarte en Chilton Galimo onderzocht ze wat het betekent om dansruimte te delen en dansruimte te creëren voor andere mensen. Ze werkten toe naar een interactieve dansvoorstelling waarbij het publiek wordt uitgenodigd om te participeren.

Odes to Dance
Deze keer werkt ze aan Odes to Dance, waarbij ze drie kleine danssolo’s maakt in samenwerking met Chilton Galimo, Monique Beers en Rodney Kasandikromo. Elke solo is een korte ode of klein dansdagboek van 10 minuten. Door middel van beweging en tekst deelt iedereen zijn persoonlijke perspectief op het ervaren van dans.In deze eerste residentie werkt Jade 3 dagen lang 1-op-1 met elke danser.
Het proces van deze ontmoetingen zal worden gedeeld door middel van een informele voorstelling waarin de solo’s worden gepresenteerd als een dansroute, elke ode vindt plaats in een andere ruimte en het publiek wordt uitgenodigd om van het ene verhaal in het andere te lopen.

Deze presentatie is een eerste uitwisseling, daarna is de bar open in de Club voor een drankje en nagesprek.

We nodigen je van harte uit daarbij aanwezig te zijn.

Foto: Cloakture/William van der Voort

Datum: donderdag 28 maart
17.00 – Aanvang show & tell
18.00 – Bar open
19.00 – eind van de avond

Locatie: DansBrabant, Goudenregenstraat 15-06 15-07, Tilburg
Entree: Pay What You Want
AANMELDEN VIA DEZE LINK