Rohiet Tjon Poen Gie

Yeye (onderdeel GLoBe)

Op zondag 25 augustus zet DansBrabant tijdens het buurtfestival GLoBe de deuren open. Je kunt dan bij ons terecht voor de dansvoorstelling Yeye.

In Yeye onderzoekt de in Suriname opgegroeide danser Rohiet Tjon Poen Gie hoe zijn eigen Katholieke overtuiging zich verhoudt tot de traditionele afro-surinaamse Winti religie. Moet het ‘bekende’ eerst losgelaten worden om plaats te maken voor ‘nieuwe’ spiritualiteit of kunnen beide naast elkaar staan? Op welke manieren zijn gevolgen van de slavernij hierbij voelbaar? Rohiet laat met Yeye Hip Hop en hedendaagse dans samenkomen. Samen met Ibrah Silas Jackson gaat hij op zoek naar de relatie tussen ontkenning en erkenning, tussen push en pull.

Rohiet Tjon Poen Gie (1990) is opgegroeid in Suriname. Als Hip Hop danser staat hij bekend om zijn eigen dansstijl, waarbij hij breaking en popping aanvult met andersoortige invloeden. Op jonge leeftijd begon hij als autodidact op straat met de stijlen streetdance en Hip Hop. Hij reisde af naar het buitenland voor optredens en battles en sleepte verschillende prijzen in de wacht.
Na zijn dansopleidingen in Tilburg werkte hij samen met choreografen als Erik Kaiel, Kalpana Raghuraman, Shailesh Bharon, Farida Nabibaks, Paul Röttger en Olivier Diepenhorst.
Met zijn eigen werk zoekt hij liefst naar het onderbelicht perspectief binnen maatschappelijke thema’s.

Choreograaf: Rohiet Tjon Poen Gie
Dans: Ibrah Silas Jackson kakande & Rohiet Tjon Poen Gie
Componist: Dizzi Geetha
Coaching: Nienke Rooijakkers / DansBrabant
Productie: Jolanda spoel / Bijlmer Parktheater
Producent: Bijlmer Parktheater ism DansBrabant
Met dank aan: Shailesh Bahoran

Zondag 25 augustus 2024 – 18.00 uur
Locatie: DansBrabant, Goudenregenstraat 15-06 15-07, Tilburg
Entree: Pay What You Want