NIKITA MAHESHWARY

Me&You: In a Dialogue

Me&You: In a Dialogue is een collectieve leeservaring. Op 24 mei om 20u wordt het publiek in De Nieuwe Vorst uitgenodigd brieven te lezen: brieven van ‘mij’ aan ‘jou’. De brieven hebben thema’s als zorg, schuld, moederschap, nationalisme, dekolonisatie en twijfelachtige geschiedschrijving – gezien door de ogen van een gekleurd dansend meisje -de naachnewali- ik.

Wij, me & you, delen 75 minuten lang de ruimte om gezamenlijk deze ervaring te orkestreren: door hardop te lezen, rond te lopen, te luisteren naar de andere stemmen of gewoon door ons onder te dompelen in alle indrukken, opgedaan tijdens eerdere ontmoetingen met mij.

‘…(in de brieven) ‘Ik’ onthult en vibreert zijn lading omdat de ‘jij’ aan wie het geadresseerd is steeds veranderd – van de schrijvers vroegere zelf tot het toekomstige kind, van bevriende artiesten waarvan er een stervende is tot historische en fictieve rolmodellen. De ‘ik’ als artiest, moeder, vriend of toeschouwer probeert haar plaats te vinden en op te eisen in een wereld die nog steeds bepaalt wordt door ongelijkheid tussen culturen, religies en genders. De ‘ik’ als danser, bewegend tussen verleden, heden en toekomst. De ‘ik’ als een ‘tijdelijke bewaarder slechts een link tussen de gestorvenen en de ongeborenen…’. En dus, als er één zin is die alles samenbrengt, is het de schrijvers intentie om mindful te zijn. For all the women to become; for all the women yet to come

Guy Cools, dansdramaturg
augsustus 2022

De Indiaas Nederlandse Nikita Maheshwary is een performance artiest, choreograaf, dramaturg en kunstdocent. Haar artistieke onderzoek richt zich voornamelijk op het snijvlak van gender, cultuur en identiteit.
Ze werkt als choreograaf en dramaturg en geeft les aan Academy of Circus en Performance en aan de Dance Academy van Fontys Academy of Arts in Tilburg.

Na de performance (en een korte pauze) vindt er een nagesprek plaats met Regina Janzen.
Regina Janzen is een veelzijdige kunstenaar op het gebied van dans, choreografie en schrijven, momenteel gevestigd in Antwerpen, België. Haar geschriften over dans zijn gepubliceerd voor o.a. theater deSingel in Antwerpen, Het Theaterfestival in België en Czech Dance News. Daarnaast is Regina docent Dans Theorie & Cultuur aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, Nederland.

Locatie: De Nieuwe Vorst, Tilburg
Aanvang: 20u
Entree: Pay What You Want
Nul-euro tickets koop je HIER