Buurtfestival GLoBe bij DansBrabant op 27 augustus 2023

37.5 community: Residu(e), what we leave behind

Beeld Residu(e) by Tessel Schmidt

Op 27 augustus vindt GLoBe plaats, het jaarlijkse buurtfestival Gelukkig Loven-Besterd. Ook dit jaar zet DansBrabant de deuren open voor de wijk. Met veel plezier tonen de vrouwen van het Performing Gender project ‘37.5 Community’ in onze studio de performance die zij o.l.v. Nikita Maheshwary maakten.

Daarnaast is het goed toeven in onze Club SoDa met een drankje en op het plein vind je je favoriete frietkraam. DE plek om GLoBe af te sluiten dus!

37.5 community: Residu(e), what we leave behind
In het kader van het Europese project ‘Performing Gender’ startte choreografe Nikita Maheshwary in januari ‘22 met één-op-één wandelingen met 15 vrouwen uit verschillende buurten van Tilburg. Onder de naam ‘37.5 community Tilburg’ ontwikkelde dit zich in de loop der maanden van een community van 19 vrouwen naar de huidige kern van 9 vrouwen.

De vrouwen, afkomstig uit verschillende lagen van de bevolking, opvoeding, generaties en culturen, hielden zich eerst bezig met de vraag ‘waar komen we vandaan?’, terwijl ze samen nadachten over overkoepelende thema’s als zorg, vrouw-zijn, vrijheid & beperkingen, en wat het betekent om een gemeenschap te zijn. In de tweede fase van het project begon de urgentie langzaam te verschuiven naar ‘waar gaan we samen naartoe’ en ‘wat willen we achterlaten’.

Het resultaat laten de vrouwen zien in de productie Residu(e), what we leave behind; een poëtische droom over een gedeelde en veelkleurige toekomst. De bonte verzameling verhalen is verweven met scènes over kleine triomfantelijke acties. Een mix van beweging, gesproken woord en multimedia.

CREDITS:
Concept & choreografie: Nikita Maheshwary
Muziek: Arthur Music, Arthur van der Kuip
Kunstwerk: Nikè Marchand
Projectcoördinator / gemeenschap ontwikkelaar: Lotte van Oudheusden
Gemeenschapsleden: Felmy Laming, Monique van Beers, José van Rijswijk, Derya Demiroglu, Alie Pigmans, Judith Landman, Mieke de Roo, Harjanti Bors, Marianne Möller

Datum: zondag 27 augustus
Tijd: 18.00u
Locatie: DansBrabant / Club SoDa – Goudenregenstraat 15-06 Tilburg
Entree: gratis
Kijk voor het complete programma van GLoBe hier