Open Club: Danae Theodoridou

An Attempt To Devise a Democratic Assembly

Tijdens deze experimentele voorstelling creëren we onze eigen democratische vergadering, waarin we aan de hand van een script van maker Danae Theodoridou onze opvattingen over democratie en sociaal samenleven delen. Als deelnemer krijg je het script aan het begin overhandigd en krijgt iedereen een ‘rol’ toebedeeld die gebruikelijk is in een vergadering: de spreker, de luisteraar, de moderator. Het script wordt gebruikt als een speels voorstel dat ons leidt in wat we moeten doen of zeggen, of zelfs weigeren te doen of te zeggen als we het niet eens zijn met het script.

An Attempt To Devise a Democratic Assembly maakt deel uit van het werk van Danae Theodoridou over de praktijk van democratie, waarbij de nadruk ligt op de relatie tussen performance en politiek. Na Analogue Campaign (2019), die zich richtte op de praktijk van het spreken in het openbaar, en Languages of the Unheard (2020), waarin werd geëxperimenteerd met de taal van protesten, ligt de focus dit keer op een belichaamde benadering van de praktijk van het vergaderen. Door middel van een speels rollenspel waarin een tijdelijke vergadering wordt gevormd, experimenteren deelnemers met manieren om democratie zowel individueel als collectief te beoefenen, als onderdeel van een meerstemmige groep.

Danae Theodoridou is performancemaker en onderzoeker en woont en werkt in Brussel. Haar artistiek onderzoek richt zich op sociale verbeelding, de praktijk van democratie en de manier waarop kunst bijdraagt aan het ontstaan van sociaal-politieke alternatieven.

Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Fontys Academy of the Arts in het kader van het onderzoeksproject Creative Democracy, uitgevoerd door Fontys Kenniscentrum Creative Economy.

We verwelkomen je met warme soep en een introductie voordat de voorstelling begint.

Let op:
De voertaal is Engels.

Danae en DansBrabant nodigen je van harte uit om tijdens de Open Club avond op 17 november deel te nemen aan haar onderzoek.

Datum: vrijdag 17 november
Tijd:
17.00 – inloop met soep / walk-in with soup
18.00 – show & tell. Bar open after sharing
20.30 – eind van de avond / end of the evening

Locatie: DansBrabant, Goudenregenstraat 15-06 15-07, Tilburg
Entree en soep: Pay What You Want

Laat ons weten dat je komt via DEZE LINK