Residentie Andreas Hannes

SWAY

Sway Andreas Hannes – © Paulina Prokop OG

Van 18 tot en met 21 mei werkt danser / choreograaf Andreas Hannes in huis bij DansBrabant aan zijn nieuwste voorstelling ‘SWAY’, een door hemzelf gedanste, ritmische en avontuurlijke solo met als uitgangspunt een algemeen bekende beweging: zwaaien en zwieren.

In deze ritmische en avontuurlijke solo wil Andreas Hannes slingeren tussen landschappen, mythische verhalen, muzikale tijdlijnen en verzonnen geschiedenissen.

Andreas Hannes werd bekend met zijn huppelpraktijk ‘The City’ en ‘Tremble’. Hij ontving de Moving Forward Trajectory 2018, de Young Artsupport Amsterdam 2019 en de BNG DansPrijs 2020. Geïnspireerd door deze skipping praktijk, ontwikkelde Andreas een nieuwe methode van warping, waarbij het lichaam opduikt in aerodynamische landschappen. Hij creëerde stukken als ‘Reverberated Emissions’ met het ensemble van ICK Dans Amsterdam en ‘Warping Soul’ met de dansers van Conny Janssen Danst. In 2022 werd hij in Aerowaves 22 geselecteerd als een van de twintig meest veelbelovende jonge kunstenaars van Europa.