Open Club met Ghaliah Conroy

Makershuis Tilburg residentie

In het pand van DansBrabant is altijd wat te doen. In de Witte Studio, in de Zwarte Studio en in de Club zijn vrijwel continue makers aan het werk.

GHALIAH CONROY: MAKERSHUIS RESIDENTIE:
RESIDENTIE: 6 MAART T/M 7 APRIL
OPEN CLUB: 7 APRIL

Ghaliah Conroy, maker bij Makershuis Tilburg is een opkomende dansmaker/performer geboren in Dublin. Ze komt uit een kunstenaarsfamilie en heeft een achtergrond in dans, muziek en theater die haar werk en creatieproces beïnvloedt. Half Iers en half Frans-Guyanees groeit ze op met twee drastisch verschillende culturen, wat haar een uniek perspectief heeft gegeven dat echt heeft gevormd wie ze is als maker.Als vrouw met verschillende etnische achtergronden in de hedendaagse danswereld is ze sterk geïnspireerd door sociale en politieke kwesties en vindt ze het belangrijk om werk te maken dat verschillende mensen vertegenwoordigt.

 

 

Ghaliah Conroy

Ghaliah werd geïnspireerd door de menselijke dierentuinen die tot in de jaren ’70 in heel Europa plaatsvonden. Sunken Works onderzoekt hoe deze openbare vertoningen van zwarte lichamen onze relatie en perceptie van het zwarte lichaam hebben beïnvloed, door middel van krump en stem. Specifiek kijkend naar Sarah Baartman, een vrouw die werd gevangengenomen en aan duizenden werd tentoongesteld vanwege haar lichaamstype. Welke effecten heeft dit gehad op zwarte vrouwen vandaag de dag? Hoe worden we gefetisjiseerd? Hoe genezen we?

In maart werkte Ghaliah als Makershuis maker bij DansBrabant aan haar onderzoek en ontwikkeling.

Op vrijdag 7 april geeft Ghaliah een inkijkje in haar onderzoek. Wij nodigen je bij deze heel graag uit hierbij aanwezig te zijn.

Datum: vrijdag 7 april
Tijd: Inloop met soep: 17.00u – 18.00u. Aanvang: 18.00u
Locatie: DansBrabant, Goudenregenstraat 15-06 15-07, Tilburg

Laat ons weten dat je komt via deze LINK.

Deze residentie is een samenwerking met Makershuis Tilburg