Makers

Met deze choreografen en toekomstige instappers stippelt DansBrabant in een meerjarig samenwerkingsverband een traject uit dat is gericht op het creëren van een zelfstandige beroepspraktijk en het innemen van een stevige positie in het (inter)nationale danslandschap, al dan niet binnen een structuur van coöperatieve werkvormen.

Scroll bij elke maker naar beneden om de (co)producties van DansBrabant met deze maker te zien.

Aleysa Dobysh

2024-nu

Als je Alesya vraagt waarom maak je, waarom dans je, dan is het antwoord: ‘Omdat dát is wie ik ben’. Alesya is dans, ademt dans, denkt dans.  Vanaf 2024 is Alesya als PLANmaker verbonden aan DansBrabant. De komende drie jaar werkt ze aan de doorontwikkeling van haar experimenteel project Motus Sonus – een project dat […]

Charlotte Goesaert

2023 – nu

  Charlotte Goesaert (Antwerpen, 1987) is danser, choreograaf en performer. Ze studeerde in 2009 af aan de dansopleiding van Fontys. Ze werkte onder meer samen met SKaGeN, Tuning People, Romeo Castelucci, het RO Theater. Vanaf 2016 ontwikkelde Charlotte zich als maker. Samen met stemkunstenaar Joost Maaskant maakte ze EPIC FAIL en Loophole, met Karolien Verlinden […]

Simon Bus

2023 – nu

Simon Bus (Hoensbroek 1989) was al op zijn 12e zwaar onder de indruk van de power moves van Kujo the Crazy Water Buffalo. Hij was lid van de Limburgse fusion crew Trashcan Heroes en maakte onderdeel uit van de (inter)nationale battle scene. In 2013 studeerde hij af aan de Maastrichtse Academy of Fine Arts & […]

Anthony van Gog

2023 – nu

De komende jaren onderzoekt Anthony het ‘zelfloze lichaam’ – het idee dat wij mensen geen vaste kern hebben, maar dat identiteit zich vormt door ons te spiegelen aan wat er buiten ons gebeurt.

Piet Van Dycke

2021 – nu

Piets doel is nooit rechtstreeks de samensmelting van disciplines, maar juist de vertelkracht die uit deze interactie voortkomt.

Karel Tuytschaever

2019 – nu

Het belang dat Karel hecht aan kijken en laten kijken, deelt hij zo genereus dat er met hem ook daadwerkelijk meer te zien is.

Kristel van Issum

2019 – nu

Kristel werkt steeds vanuit de drijfveer om in het samenbrengen van schoonheid en lelijkheid de imperfectie van ‘het struikelende lichaam’ en de worsteling van de menselijke geest te laten zien.

Eleni Ploumi

2020 – 2023

De verschillende lagen waar Eleni op zinspeelt en naar op zoek blijft, maakt het werken met haar spannend en nooit vrijblijvend.

Elisabeth Borgermans

2023

Het lichaam is vehikel: alle beschikbare gereedschappen van het lijf worden ingezet op zoek naar een herformulering – van de wereld om ons heen, van het medium dans zelf wellicht.

Jija Sohn

2018 – 2023

In een harde wereld van pantsers en buitenkant kan Jija niet anders dan koersen op een radicale intimiteit die raakt aan alles waar DansBrabant nieuwsgierig naar is.

The100Hands

2017 – 2022

The100Hands staan voor een hernieuwde begeestering en bezieling in de hedendaagse dans. Vanuit hun werk leggen ze verbanden naar domeinen als sociologie, psychologie, filosofie, economie en milieu.

Sabine Molenaar

2014 – 2022

Haar associatieve verbeeldingswereld slaat meteen aan bij de kijker die zich moeiteloos overlevert aan haar bizarre reeksen bewegingen en transformaties.

Katja Heitmann

2014 – 2020

Katja schuwt het niet om theatrale wetmatigheden aan haar laars te lappen en te experimenteren met de geijkte parameters die de basis vormen onder ons huidige idee van dans en theater.

Hilde Elbers

2014 – 2019

Hilde reageert extreem intuïtief op de snelle ontwikkelingen in onze maatschappij, en draagt de verbindingsdrang uit waar momenteel zo’n behoefte aan is.

Guilherme Miotto

2014 – 2018

Het werk van Guilherme is intens en ongeremd, maar komt voort uit bedachtzaamheid en reflectie.

Jelena Kostić

2013 – 2016

Haar publiek trekt Jelena uit de comfort zone door het deelgenoot te maken van de tegenstrijdige emoties van haar personages.

Arno Schuitemaker

2013 – 2016

Arno is een artistieke bruggenbouwer, een ambassadeur van de ongekende waarde en mogelijkheden van dans in onze samenleving.

Jan Martens

2013 – 2014

Eerder dan het excelleren in choreografische complexiteit en lichamelijke virtuositeit zet Jan de schoonheid van de imperfecte mens voorop.

Pia Meuthen

2013 – 2014

Met de poëzie van haar persoonlijke vertellingen brengt Pia een eigen kleur in het Brabantse palet van theatrale dans.