The100Hands / Avans / Fontys

Exchange / lecture performance testsessie + nagesprek

Spullen, diensten, kennis, vermaak, onzin. De hele dag wisselen mensen met elkaar uit. In de samenleving krijgt die uitwisseling steeds meer het karakter van een transactie.
Op basis van een overeenkomst worden goederen en diensten tegen geld geruild. Wat als deze gestandaardiseerde overeenkomsten wegvallen? Of we ergens komen waar een andere standaard geld? Zijn er andere manieren van uitwisseling denkbaar en wat kunnen die ons brengen?

Op het kruispunt van podiumkunst, wetenschappelijk onderzoek en ondernemen onderzoeken het Bredase gezelschap The100Hands samen met Godelieve Spaas (Avans, lector New Economy & Sustainability) en Falk Hübner (Fontys, lector Artistic Connective Practices) de werking en waardes van uitwisseling.
Binnen het Exchange project werken we parallel aan de interactieve voorstelling met The100Hands, aan een wetenschappelijk onderzoek met Avans en Fontys lectoraten en een lecture performance. Al deze facetten komen binnen Exchange Project samen.

Op 28 juni toont deze test-sessie het work-in-progress van de lecture performance en nodigt je uit om het thema van uitwisseling te bekijken vanuit het kruispunt van academisch en artistiek domein. Het wordt in karakter een meer verbale dan de fysieke voorstelling maar deels ook interactief en vol verhalen en kritische reflecties. Uitvoering door Mojra Vogelnik-S. (artistiek leider The100Hands), Godelieve Spaas (lector Avans) en Falk Hübner (lector Fontys).

Datum: woensdag 28 juni
Tijd:
17.00 – inloop met soep / walk-in with soup
18.00 – show & tell. Bar open after sharing
20.00 – eind van de avond / end of the evening
Locatie: DansBrabant, Goudenregenstraat 15-06 15-07, Tilburg

Entree en soep: Pay What You Want

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via DEZE LINK.

Vervolg:
5 oktober PREMIERE Exchange / interactieve performance in Chasse theater Breda
8 oktober PREMIERE Exchange / lecture performance in Future of Work festival in WWII, Den Bosch