Makers Sessies – Lente editie

Makershuis Tilburg X DansBrabant

Op 30 mei vindt voor de tweede keer de lente-editie van de Makers Sessies plaats bij DansBrabant! Dwaal mee door Club SoDa, de dansstudio’s of wie weet wel langs de opslag of de parkeerplaats, op zoek naar het nieuwste werk van jonge makers. Zoals altijd onder begeleiding van onze vertrouwde host Glenn Markesteijn.

Tijdens deze avond zullen o.a. Annemijn Rijk, Jody Geisendorfer, Jija Sohn, Evangelos Biskas, Karolien Wauters en Nathan Glaister werk tonen, variërend van onderzoek en experiment tot work in progress en try-out, vergezeld van boeiende talks en Q&A’s.

<<< Annemijn Rijk – Studies for Yellow Horizon >>>
“Wat vandaag een druppel is, is morgen een rivier. Wat ooit een vis was, wordt een zoogdier. De mens is ontstaan uit het dier en zal terugkeren tot stof. Dus als alles vervliedt, dan is alles ’niets’.” – Patricia de Martelaere

In dit werk delen choreograaf en filosoof Annemijn Rijk en danseres Noemi Calzavara een ‘gekillde darling,’ een scène die de eindversie van een voorstelling niet haalde, maar sterke wil tot leven in zich heeft.

<<< Jija Sohn – Abstract Intimacy >>>
Jija Sohn nodigt je graag uit voor een snelle maar diepe artistieke behandelsessie.
Het is een één op één sessie van 15 minuten om zintuiglijke lichaamservaringen zoals warmte, aanraking en geluid te verkennen. Door een speelse stimulatie bereik je hopelijk een staat tussen creatieve opening en bewegende verbeelding. Praktisch: draag comfortabele warme kleding.

<<< Jody Geijsendorpher – Fight or Flight >>>
Jody Geijsendorpher, regisseur, scenarioschrijver en choreograaf, nodigt je uit om in de wereld van haar korte debuutfilm ‘Fight or Flight’ te duiken. Een film over sociale angst, tirannie en totalitarisme die zich afspeelt in een dystopische wereld waar beeldende kunst en dans elkaar ontmoeten. De film vertelt het verhaal van een MMA-vechter nummer 362 die nog maar een paar stappen verwijderd is van de ring, wanneer zijn sociale angststoornis de overhand neemt.

Jody Geijsendorpher – Fight or Flight

 

<<< Karolien Wauters & Inonge Jante Stekelenburg – ONGEHOORD >>>
Perfomers/choreografen Karolien en Inonge duiken in de wereld van de gebarentaal, de misinterpretatie, de verbazing, de humor ervan en de confrontatie. Herken jij wat gebaren? Wat doe jij in een situatie waarbij je niets hoort? En hoe kan jij je verstaanbaar maken?

<<< Nathan Glaister – Bila >>>
Circusartiest Nathan Glaister (ES) combineert dans, acrobatiek en clowns om een universum uit te beelden dat menselijke imperfectie viert. Hij maakt gebruik van de eigenaardigheden van ons lichaam en omarmt fouten als creatieve mogelijkheden, waarbij de maatschappij die ons omringt op een luchtige manier bevraagd wordt. “Bila” is een kleine reis vol mislukkingen, fouten en prachtige imperfectie.

<<< Evangelos Biskas – Dancing Drums >>>
Dancing Drums’ is een improvisatiedialoog tussen danser Evangelos Biskas en drummer Pascal Vermeer. Het hier en nu is het uitgangspunt van waaruit beweging, geluid en de interactie tussen de twee zich ontvouwt. Op basis van hun intuïtie ontdekken de performers motieven en expressiepatronen die verrassend opduiken, terwijl ze omgaan met de staat van het niet-weten.

Donderdag 30 mei 2024 – 19:30u – 22:00u
Locatie: DansBrabant, Goudenregenstraat 15-06 15-07, Tilburg
Entree: Pay What You Want
Reserveer je plek HIER