Open Atelier

Performance Technology Lab

Na 11 edities boven de rivieren strijkt het Performance Technology Lab op uitnodiging van DansBrabant voor het eerst in het Zuiden neer, in haar pand Club SoDa in Tilburg! Een week lang experimenteren 7 makers overal in het pand – van de twee studio’s tot de ontmoetingsruimte, het kleedhok en de werkplaats – met o.a. motion capture, polariserend licht, interactieve mapping en door licht getriggerd geluid…

Het Performance Technology Lab is een nomadische werkplaats voor podiumkunstenaars die technologie een plek geven in hun dramatisch universum.

Op de laatste dag presenteren we met alle deelnemers een bijzondere expo van alle experimenten.

15 OKTOBER OPEN ATELIER
Van 15.00-17.00 – aansluitend borrel
Club SoDa
Goudenregenstraat 15-06 & 15-07
5014 AS Tilburg
bezoek is gratis, wel graag even aanmelden via pr@dansbrabant.nl vóór woensdag 12 oktober

DEZE MAKERS DOEN MEE:
Interdisciplinair kunstenaar Niek Vanoosterweyck ontwerpt een interactieve ruimte voor zijn nieuwe voorstelling Grijswaarden: een speeltuin voor performers, waarin met licht en klank de omgeving gemanipuleerd kan worden.

Regisseur Anna Verkouteren Jansen hackt een massage stoel voor haar nieuwe immersieve 3D audio-installatie Radio Sueño.

Karlijn Vlug (ENSŌ physical theatre) onderzoekt de auditieve mogelijkheden van interactieve objecten. In hoeverre kan je door middel van beweging een diversiteit aan geluid laten horen? En lukt het zo om ieder object een eigen karakter mee te geven?

Interdisciplinair kunstenaar Mariah Blue bouwt met Laser Voices aan een performatief telecommunicatienetwerk waarin spelers en publiek kunnen interacteren door middel van licht en geluid. Tijdens het lab onderzoekt ze de bandbreedte van wat auditief mogelijk is.

Danser / choreograaf Amit Palgi werkt aan Lacky You / Duet Synecdoche, een duet in het pikkedonker, door dansers in Motion Capture. Hoe vang je intimiteit, hoe breng je verbinding, als alleen avatars de dans zichtbaar belichamen?

Interdisciplinair kunstenaar Abel Enklaar wil samen met scenograaf Davy Gerven uit beelden van een overleden acteur een avatar op scherm creëren die reageert op het publiek.

Choreograaf en curator Ainhoa Hernández Escudero duikt voor Blooming–The Saga in artificiële intelligentie en live interaction met video mapping.

PTlab is een initiatief van Feikes Huis, Likeminds, Cinedans, ICK dans, De Toneelmakerij, DansBrabant, Over het IJ en BeamLab. Deze editie wordt geproduceerd door Feikes Huis en gehost door DansBrabant.