Micro and Macro

Tiendaagse over dansdramaturgie

© William van der Voort

DansBrabant is deelnemer in het EU-project Micro/Macro Dramaturgies in Dance waarin zes partners zichzelf en elkaar de vraag stellen welke positie de dramaturgische praktijk in dans vandaag de dag kan innemen. DansBrabant brengt daartoe het hierboven genoemde Being There als onderzoeksthema in. Welke nieuwe gebieden, (digitale) domeinen en ruimtes kunnen ontdekt, uitgedaagd of bevraagd worden?

Hart van het project zijn vier tiendaagse workshops in de steden van de partnerorganisaties. Een onafhankelijk scientific team van gevestigde dramaturgen – bestaande uit Guy Cools, Maja Hriešik, Katalin Trencsényi en Anne-Marije van den Bersselaar – stelt het programma samen. In totaal gaan tien choreografen en tien dramaturgen in dialoog met lokale en internationale kunstenaars, vakspecialisten en elkaar.

Naast DansBrabant zijn partners in het project: penvoerder Tanec Praha (Tsjechië), Anghiari Dance Hub i.s.m. Marche Teatro (Italië), Dance House Lemesos (Cyprus) en Bora Bora (Denemarken). Van 25 oktober t/m 2 november zijn choreografen, dramaturgen en danshuizen te gast in en rond onze Club SoDa voor een bomvol programma van presentaties, workshops, werktijd en panelgesprekken.

Lees meer over het project.