Workshop Talawa Technique

Door Thomas Talawa Prestø

In samenwerking met Alienated |Performance Art| en Fontys Dance Arts in Context organiseert DansBrabant een 3-uur durende workshop van Thomas Talawa Prestø. Deze vindt plaats op 20 april van 10.00-13.00

Thomas heeft zijn eigen techniek ontwikkeld, de Talawa Techniek. De Talawa Techniek is een gestructureerde benadering van Africana Dance. Het combineert Afrikaanse en Diaspora praktijken. Met een basis van gebruikelijke posities, plaatsingen en bewegingskwaliteiten, alsook aanvullende bewegingsonderzoeksfrasen om specifieke vaardigheden en coördinatie te trainen. De Techniek biedt een unieke en versterkende manier om in contact te komen met oude tradities van Afrikaanse en Caribische dans.

In deze workshop richt hij zich op het vermogen om jezelf te vermenigvuldigen zonder jezelf ooit op te heffen. (Selfpolyfication) Dit wordt gedaan door het gebruik van ritmisch spel, “Water walks”- balanceren met water op het hoofd, en een reeks andere oefeningen.

Onderdeel van de workshop is een lezing over de techniek en Thomas zijn visie.

Je kunt hier meer lezen over de techniek.

20 april
9.30 Deuren open
10.00 – 13.00 Workshop door Thomas Talawa Prestø.
13.00 – 14.00 tijd om te praten en netwerken
Zwarte Studio, DansBrabant: Goudenregenstraat 15-06, 5014 AS Tilburg.

Prijs:
Online: €17,50
Aan de deur: €20,00
N.B. Door de samenwerking met Fontys Dance Arts in Context kan deze workshop tegen een gereduceerd tarief ten opzichte van de reguliere prijs van Alienated-workshops worden aangeboden.

Klik hier om je in te schrijven