Moving Media Lab

Van 3 tot en met 8 juni is het Moving Media Lab te gast bij DansBrabant in Tilburg.

In dit lab worden de mogelijkheden van nieuwe technologie, beweging en het lichaam binnen de kunsten, ontwerppraktijk en wetenschap onderzocht. 14 makers uit Nederland zijn geselecteerd voor het traject, met de mogelijkheid om gezamenlijk een onderzoeksproject te ontwikkelen op basis van hun gedeelde interesses en diversiteit in vaardigheden, terwijl ze nieuwe tools en kennis opdoen door middel van verschillende workshops, masterclasses en lezingen van experts uit het veld.

Voor het lab in Tilburg vroegen we Wessel Verrijt, beeldend kunstenaar met een fascinatie voor beweging, en Courtney May Robertson, choreograaf en danser met zwak voor beeld, om samen met de deelnemers de wereld van lichaam en vormgeving te verkennen. Op welke manier verhoudt het lijf zich tot objecten? Hoe krijg je statische materie in beweging? Een week lang wordt onze Club SoDa omgebouwd tot knutselclub en uitvinderslab.

Op 7 juni, om 17.00, delen de deelnemers in ateliersetting hun uitkomsten-tot-dan-toe met publiek. Een vrolijke chaos van nieuwe vondsten, onaffe experimenten en doordachte concepten.

Wil je daarbij zijn? Laat het ons weten via DEZE LINK

Moving Media Lab is in 2023 gestart door Cinedans, in samenwerking met Dans Brabant, Design Academy Eindhoven, Eye Filmmuseum Amsterdam, Nederlandse Dansdagen, Korzo, and VRDays Immersive Tech Week.

De geselecteerde makers zijn: Bregje Benecke, Steven Elbers, Abel Enklaar, Léa Cadieux, Rens Hoofs, Ildikó Horváth, Rawan Khater, Olympia Kotopoulos, Ennya Larmit, Cerian Mason, Soyun Park, Albert Rask, Maria Sartzetaki en Josse Vessies.