Moving Futures Festival

Editie 2022

Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu.

Van vrijdag 25 maart tot en met vrijdag 3 juni 2022 was Moving Futures Festival te zien in negen Nederlandse steden. Moving Futures is hét festival waar je dans van de nieuwste generatie makers in al zijn verschijningsvormen beleeft. Het festival toont vernieuwende dans in een royaal uiteenlopend programma met voorstellingen, installaties, workshops en (after)talks.

Moving Futures is een initiatief van vijf talentontwikkelaars in de dans: DansBrabant,ICK Artist Space (voorheen Dansmakers Amsterdam), Dansateliers, De Nieuwe Oost en Grand Theatre. De festivaltitel Moving Futures vat precies samen waar de makers van vandaag voor staan: de toekomst beweegt hen, zij bewegen de toekomst. Moving Futures  staat voor actualiteit, engagement en dialoog.

Met in Tilburg voorstellingen van: Mooni Van Tichel, Courtney May Robertson, Keren Rosenberg, Helena Araújo, Alioune Diagne, Antonin Rioche, Christian Guerematchi en Mohamed Yusuf Boss. Met in Breda voorstellingen van: Evangelos Biskas V, Marta & Kim, Alioune Diagne, Antonin Rioche en Courtney May Robertson.

Momenteel wordt festivaleditie 2023 voorbereid.