DansBrabant presenteert

Ik ben mijn lichaam

i.s.m. Fontys Dance Academy & De Nieuwe Vorst in het kader van Tilburg Dansstad

Download het programmaboekje: ICW2019-Folder

Ons lichaam, een geweldig werktuig van vlees en bloed; een instrument waarin duizenden onderdelen samenwerken. Altijd volgens hetzelfde bouwpakket gebouwd en tegelijkertijd drager van uniciteit en identiteit. In hoeverre bepaalt ons lichaam wie we zijn en hoe we handelen? En in hoeverre beïnvloeden digitalisering, migratie, #metoo, wellness cultuur, enz… hoe wij ons lichaam zien en ervaren? In IK BEN MIJN LICHAAM word je meegenomen in een serie lezingen, voorstellingen en interviews rondom deze vragen.

De serie maakt deel uit van de International Choreographers Week, een programma waarin choreografen van over de hele wereld zich buigen over de impliciete en expliciete aannames over het lichaam en hoe deze een rol spelen in hun praktijk als choreograaf. Een deel van dit programma is zo interessant en relevant dat het zonde zou zijn om de deur niet wagenwijd open te zetten. Voor iedereen die een lichaam heeft.

We starten met een Speeches Special in samenwerking met [prod]nu. Er is een keynote speech van de Britse wetenschapper Ben Spatz over het lichaam in het audiovisuele tijdperk; in de voorstelling RUN van Corpo Máquina geeft een groep Somalische jongens via hun lichaam vorm aan hun zoektocht naar identiteit; in interviews vertellen choreografen als Guilherme Miotto, Arno Schuitemaker en Katja Heitmann over hun ideeën aangaande het lichaam; ook bent u welkom bij de ‘sharing’ en maaltijd waarin de choreografen de opbrengst van hun week delen met publiek. Met op de laatste avond als indrukwekkende afsluiter de voorstelling Hope Hunt… waarin de Ierse Oona Doherty (voormalig danseres van T.r.a.s.h.) ons liefdevol om de oren slaat met extreme stereotypen van mannelijkheid en culturele en sociale klasse.

PROGRAMMA
Vrijdag 8 maart, De Nieuwe Vorst, Rode Salon, 17 – 18u
Speeches Special – Ik ben mijn lichaam, gratis toegang

Zaterdag 9 maart
Diner, De Nieuwe Vort, Rode Salon, 18u – 19u, 10 euro
Keynote Speech Ben Spatz, ‘Lichaam in het audiovisuele tijdperk’, De Nieuwe Vorst, Rode Salon, 19u – 20u, gratis toegang
Première RUN – Corpo Máquina, De Nieuwe Vorst, 20u30 – 21u30, 12 euro

Zondag 10 maart
Body Talk 1 – Guy Cools interviewt Sandra Lange & Guilherme Miotto
DansBrabantDepenDance, 20u – 21u30, gratis toegang

Maandag 11 maart
Body Talk 2 – Guy Cools interviewt Katja Heitmann & Arno Schuitemaker
DansBrabantDepenDance, 20u – 21u30, gratis toegang

Woensdag 13 maart
Final Sharing ICW – Deelnemers delen ervaringen en inzichten
DansBrabantStudio, De Nieuwe Vorst, 17u30 – 19u, gratis toegang
Diner, De Nieuwe Vorst, Rode Salon, 19u – 20u, 10 euro
Voorstelling HOPE HUNT & The Ascention into Lazarus – Oona Doherty
De Nieuwe Vorst, 20u30 – 21u15, 12 euro

Ga voor kaartjes en meer informatie over de lezingen, talks en voorstellingen naar de website van De Nieuwe Vorst.  En/of download hier het programmaboekje: ICW2019-Folder