Nieuwe kernmaker vanaf 2024

Simon Bus

Vanaf januari 2024 is Simon Bus verbonden aan DansBrabant als Kernmaker. Sinds 2023 was Simon als PLAN-maker bij DansBrabant terecht gekomen. Deze samenwerking smaakte voor beide kanten naar meer! Daarom dat hij vanaf nu één van onze kernmakers is voor de komende jaren.

Foto: Renate Beense/DansBrabant

Uitgangspunt voor Simons werk is de fascinatie voor het ongemak van het dagelijkse bestaan. Het spel tussen controle hebben en toch weer verliezen is terugkerend onderwerp. Scherp, bruut en humoristisch. Simon keert dansvormen binnenstebuiten en ondersteboven. Naast breakdance als ultieme inspiratiebron, is vindt Simon aanknopingspunten bij Butoh en in het werk van bijvoorbeeld Albert Camus, Egon Schiele, Francis Bacon en David Lynch.

Artistiek coördinator Nienke Rooijakkers over Simon:
Simon is een bizarre, bijzondere danser, met een heel eigen bewegingstaal – open en altijd op zoek naar uitwisseling met andere makers en andere methodes van werken. DansBrabant, ook niet vies van met een beetje lenigheid de gebaande paden verleggen, is enorm blij met de wereld aan kennis en interesses die Simon meebrengt.

Vind hier meer informatie over Simon