Open Club met Ilja Geelen

Makershuis Tilburg Residentie

ILJA GEELEN
Residentie: 2 t/m 15 februari
Open Club: 14 februari

Toen danser/onderzoeker Ilja Geelen 1,5 jaar geleden verhuisde naar Tanger, Noord-Marokko, begon haar cultuurshock. Sindsdien beseft ze elke dag hoe Nederlands ze is. Maar telkens wanneer ze thuiskomt in Tilburg, voelt er toch ook iets niet op z’n plek. Ilja is op zoek naar een manier om dit verscheurde gevoel, het (lief)hebben van twee huizen en je tegelijk in beide een vreemde te voelen, uit te drukken.

 

Picture by: Yassine Abouhamid @heystrangersfilms

Als antropoloog heeft ze in beide steden, bedoeld en onbedoeld, via allerlei media ‘fieldnotes’ gemaakt. Ze nam geluiden op, schreef reflecties en creëerde kleine dansfrases. Tijdens haar residentie bij Makershuis Tilburg (in huis bij DansBrabant), doet ze een poging om alle ‘data’ te doorgronden. Ilja legt voor nu de nadruk op het verweven van audio veldopnames uit beide steden met alledaagse en abstracte beweging.

14 Februari organiseren we een moment bij DansBrabant om een tussenfase in het onderzoek te tonen. Na afloop nodigen we je uit om in gesprek te gaan over wat je zag en over de thematiek. Ilja hoopt op feedback van een mix van danskenners en leken, met en zonder link met Marokko!

Wil je daarbij zijn? Laat het ons weten via deze LINK.

Datum: 14 Februari
Tijd: Inloop met soep: 18.00u – 19.00u. Aanvang: 19.00u
Locatie: DansBrabant, Goudenregenstraat 15-06 Tilburg