In première

Tender Men van Koen De Preter

Koen De Preter was in september in residentie in Tilburg en maakt een nieuwe voorstelling in coproductie met DansBrabant. DansBrabant en De Nieuwe Vorst presenteerden op 24 september 2020 een work-in-progress-presentatie van Tender Men.

Tender Men
 ging op 20 oktober 2020 in première in STUK, Leuven, toert in 2021 & 2022 door Nederland en België en is een dansvoorstelling over mannen en gevoeligheden. Over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie van aanrakingen, maar ook over de chaos en de misverstanden die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Tender Men zit op de grens tussen bro, bromance en romance. Vier internationale dansers – met elk hun eigen dansachtergrond, afkomst en identiteit – staan symbool voor tederheid, kwetsbaarheid en ruwheid.

De voorstelling zet de ambiguïteit tussen het stoere en het sensuele in de verf en werpt een licht op onze samenleving waarin we steeds banger zijn om elkaar aan te raken. Koen De Preter creëert een universum waarin mannelijkheid en de gevoeligheid ervan centraal staan. Hij stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie.

Koen De Preter is choreograaf en performer. Hij experimenteert met vormen en publieken en beweegt zich tussen verschillende circuits. Het zoeken naar een balans tussen abstractie en theatraliteit in dans vormen samen met eclectische soundtracks een constante in zijn creaties. Na intiemer werk als de gecureerde avond Solo Night en zijn solo DANCING is het nu tijd voor een grotere voorstelling met een internationale cast.

choreografie en concept Koen De Preter
dans en choreografie Benoît Nieto Duran, Johhan Rosenberg, Po-Nien Wang, Souleymane Sanogo
dramaturgisch advies Nienke Reehorst
lichtontwerp Fudetani Ryoya
kostuums Atelier Marie Dries
techniek Eva Dermul
zakelijke productieleiding Lenneke Rasschaert
spreiding Vincent Company

coproductie C-TAKT, DansBrabant, Perpodium
residenties KVS Brussel, Cultuurcentrum ccBe Berchem, de Warande Turnhout, Dommelhof Neerpelt, De Nieuwe Vorst Tilburg, De Grote Post Oostende, Kunstencentrum STUK Leuven

met steun van de Vlaamse overheid en stad Antwerpen

Bekijk hier de speellijst van Tender Men.