DansBrabant: Motus Sonus

Interdisciplinair project bij De Pont museum

Op 28 september presenteert DansBrabant in het mooie Tilburgse De Pont museum: MOTUS SONUS, een interdisciplinair experimenteel project gericht op beweging en geluid.

In deze samenwerking werken vijf internationale kunstenaars (Simon Bus, Alesya Dobysh, Max Frimout, Koo Des en Seung Woo) aan de muzikaliteit van beweging en de lichamelijkheid van geluid. Daarbij verdiepen ze zich in de wisselwerking tussen dans en muziek.
De performance bestaat uit een reeks gechoreografeerde schetsen en improvisaties, waarbij ze navigeren op de onderlinge afhankelijkheid van geluid, beweging en ruimte. In de zalen van De Pont reageren ze op de werken van Thomas Schütte, die op dit moment in het museum exposeert.

Simon Bus
Simon Bus (1989) is een uitvoerend kunstenaar en choreograaf gevestigd in Den Haag. Hij werd verliefd op breakdance in 2001 en studeerde in 2013 af aan het Institute of Fine Arts & Design. Met zijn nieuwsgierige blik en hyperflexibele lichaam rekt Simon ideeën over breakdance op. Hij heeft een fascinatie voor het ongemak van het dagelijks leven en keert daarbij scherpzinnig, brutaal en humoristisch diverse dansvormen binnenstebuiten.

Alesya Dobysh
Alesya Dobysh (1998) is een van oorsprong Russische en nu in Nederland gevestigde danseres, choreografe en docente. Ze begon haar carrière in de straat- en club dance scene, waar ze haar liefde voor house dance ontwikkelde. In haar praktijk experimenteert ze met subculturen en onconventionele vormen van podiumkunst, beeldende kunst en geluidskunst.

Max Frimout
Max Frimout (1999, Nuenen) creëert live elektronische muziek met modulaire synthesizers en computerprogramma’s. Zijn performances richten zich op de relatie tussen beweging en geluid vanuit het perspectief van het lichaam. Max studeerde onlangs af aan het Instituut voor Sonologie van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

NSDOS
NSDOS, ook bekend als Kirikoo Des (1984), is een multidisciplinaire kunstenaar, techno muzikant en choreograaf geboren in Parijs. Na zijn studies aan de Académie International de la Danse is hij vooral geïnteresseerd in het vinden van natuurlijke bewegingspatronen die hij vervolgens verwerkt binnen een context van fysieke beweging en geluid.

Seungwoo Park
Seungwoo Park (1997) is geboren in Zuid-Korea. Hij is een performancekunstenaar, danser, schilder, beeldhouwer en filmmaker die het complexe samenspel tussen het werkelijke en het onwerkelijke onderzoekt door middel van onbewuste bewegingen. In zijn optredens rekt hij fysieke grenzen op en probeert hij de beperkingen van de zwaartekracht te overstijgen.

DansBrabant Pakt uit
DansBrabant bestaat 10 jaar en trakteert iedereen die van dans houdt (of dat nog niet weet) tussen september 2023 en september 2024 op een aantal speciale momenten. MOTUS SONUS is er daar één van.

Credits: DansBrabant in samenwerking met de performers en De Pont museum
Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Tilburg en Provincie Noord-Brabant.

Donderdag 28 september 2023
Tijd: 18.30 – 20.00
Entree: gratis
De Pont museum, Wilhelminapark 1, 5041 EA Tilburg