Anthony van Gog

@ Makers Sessies bij De Nieuwe Vorst

Tijdens de Makers Sessies bij De Nieuwe Vorst in Tilburg op 16 augustus zal maker Anthony van Gog een volgende stap in zijn onderzoek voor zijn nieuwe werk crowdkill laten zien.

Als PLAN-maker in huis bij DansBrabant en bij Veem House for Performance onderzoekt Anthony de komende jaren het ‘zelfloze lichaam’ – het idee dat wij mensen geen vaste kern hebben, maar dat identiteit zich vormt door ons te spiegelen aan wat er buiten ons gebeurt. Zelfontplooiing is dan niet zozeer zich gestaag opbouwende ontwikkeling, maar een “naar alle kanten toe vallen, zonder enig houvast – een constant muterend lichaam”. Wat gebeurt er als wij deze zelfloze kern blootleggen? Als het lichaam geen referentiepunt meer heeft en zich nergens meer1 aan kan vasthouden?

Voor de Makers Sessies presenteert Anthony i.s.m. Boris de Klerk een geluidsinstallatie van zware basgeluiden en ambigue soundscapes die het lichaam in een staat van zelfloosheid brengen.

De presentatie is een eerste publieke vertoning van de aankomende performance crowdkill dat in december 2023 in première gaat.

Biografie:
Anthony van Gog (Antwerpen, 1996) studeerde in 2019 af aan de Performance opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Zijn werk beweegt zich op het grensvlak van theater en beeldende kunst, waarbij hij lichaam, geluid en ruimte telkens opnieuw een spel laat aangaan.

Tijdens deze Makers Sessies is meer werk van jonge makers te zien. Kijk voor het volledige programma hier.

Datum: woensdag 16 augustus
Tijd:
19.30 – Aanvang
Locatie: De Nieuwe Vorst, Willem II straat 49, 5038BD Tilburg
Entree: Pay What You Want

Reserveer een ticket via deze link.