Vacature

Coördinator productie & projecten

Heb je een (voor)liefde voor dans en alle cross-disciplinaire richtingen waarin dans zich beweegt? Heb je oog voor nieuwe ontwikkelingen in het kunstenveld en zorg jij ervoor dat producties en projecten van A-Z worden gerealiseerd? Kun je goed anticiperen, houd je makkelijk overzicht, ben je praktisch en oplossingsgericht, een vanzelfsprekende spin in het web? Geniet je ervan als anderen beter functioneren omdat jij achter de schermen de zaken op orde hebt? Werk je graag in een enthousiast en gedreven team? Dan zijn wij waarschijnlijk op zoek naar jou!

DansBrabant; grensverlegger van actuele dans zoekt per direct een coördinator productie en projecten

Wie ben jij?
DansBrabant beschikt over een grote diversiteit aan makers. Hun werk beweegt zich in vele richtingen en op het snijvlak van verschillende disciplines en maatschappelijke domeinen. Het speelt zich af op de meest uiteenlopende plekken; van theaters tot muziekfestivals, van musea tot ziekenhuizen, van art space tot de openbare ruimte – alles is mogelijk. DansBrabant initieert ook eigen projecten of werkt daarin nauw samen met partners. Van de coördinator vraagt dat veel flexibiliteit in denken en doen.

Dus ben jij iemand die: vooruitdenkt, goed kan plannen en delegeren, helder communiceert, werkprocessen inzichtelijk maakt en creatief is in het vinden van passende oplossingen.

Je werkt in nauw contact met makers, uitvoerenden en presentatie-plekken, je vertaalt en stroomlijnt het artistieke proces naar de uiteindelijke uitvoering, je stelt werkbegrotingen en contracten op en beheert (deel)budgetten. Je werkt met een grote mate van zelfstandigheid, maar in nauw overleg met de rest van het team. Je beschikt over ruime ervaring met productiewerk in de cultuursector of je hebt vergelijkbare ervaring en zin om je er vol in te storten.

Wie zijn wij?
DansBrabant is een huis voor de ontwikkeling van actuele dans en choreografie. We werken vanuit Tilburg aan een levendig dansklimaat in het zuiden. We voelen ons meest verbonden met makers die eigenzinnig de grenzen van de discipline oprekken en genre-overstijgend werken. We geloven in duurzaamheid en lange lijnen. Daarom bevorderen we meerjarig onderzoek en zoeken we samen met de makers intensief naar nieuwe praktijken en presentatievormen.

DansBrabant beschikt over een eigen werk- en ontmoetingsplek in Tilburg. Met repetitiestudio’s en de mogelijkheid tot presentatie kunnen we vakgenoten en publiek betrekken bij de initiatieven die bij ons in huis plaatsvinden.

(Inter)nationale samenwerking en uitwisseling staan voor ons centraal. We zijn schakel tussen het kunstvakonderwijs en de beroepspraktijk en als partner in netwerken als Makershuis Tilburg, PLAN Brabant en Moving Futures maken we ons sterk voor een vruchtbaar klimaat voor jonge makers en mid-careers. Internationaal participeert DansBrabant in Europese projecten als Performing Gender. DansBrabant is lid van het European Dancehouse Network.

Wat bieden wij?
– Een uitdagende opdracht binnen de organisatie van DansBrabant die veel ruimte biedt voor eigen inzicht en initiatief.
– Een overeenkomst voor een jaar op basis van 24 – 28 uur per week met de intentie de overeenkomst te verlengen. Vergoeding volgens CAO Toneel en Dans.
– Samenwerking met een fijn team binnen een open en horizontale organisatie
– Een prettige werkplek in het hart van Tilburg.
– Een dynamische functie met een grote diversiteit aan contacten en werkzaamheden.

Diversiteit
DansBrabant hecht veel waarde aan diversiteit en inclusie. Dat betreft zowel de organisatie als de makers met wie we werken en de maatschappelijke betrokkenheid van hun projecten en producties. Voor deze functie moedigen wij iedereen die bijdraagt aan de (culturele) diversiteit van ons team aan om te solliciteren.

Solliciteren
Natuurlijk herken je jezelf niet volledig in dit profiel. Maar voel je je aangesproken of word je enthousiast van de vacature, aarzel niet en stuur voor 6 mei 2024 een motivatiebrief met cv gericht aan Wim van Stam via wim@dansbrabant.nl. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen via + 31 (0)6 226962198.