Anthony van Gog

crowdkill (première)

Stap binnen in de wereld van crowdkill, de nieuwste performance van Anthony van Gog, waarin een intens basgeluid de boventoon voert. Omringd door vier mega subwoofers zoekt een figuur de grenzen van zijn lichaam op. De intense bas bouwt samen met een soundscape van instrumentale melodieën, omgevingsgeluiden en live-lichaamsgeluiden een ruimte waarin niets meer zeker is. Wat gebeurt er als het lichaam van de performer, maar ook dat van jou als toeschouwer, geen herkenningspunten meer heeft en zich nergens meer aan vast kan houden?

PLANmaker Anthony van Gog (Antwerpen, 1996) werkt de komende jaren onder de vleugels van DansBrabant en Veem House of Performance aan zijn onderzoek naar het ‘zelfloze lichaam’ – het idee dat wij mensen geen vaste kern hebben, maar dat identiteit zich vormt door ons te spiegelen aan wat er buiten ons gebeurt. Zelfontplooiing is zo niet meer een zich gestaag opbouwende ontwikkeling, maar een “naar alle kanten toe vallen, zonder enig houvast, een constant muterend lichaam”.

CREDITS
maker – Anthony van Gog
performer – Evangelos Biskas
geluidsontwerp – Boris de Klerk & Anthony van Gog
lichtontwerp – Erik van de Wijdeven
Een coproductie van PLAN Brabant, DansBrabant en Veem House for Performance
Met dank aan: Club Smederij, De Nieuwe Vorst en Joel Thurman

Datum: 5 december
Tijd: 20.30u
Locatie: De Nieuwe Vorst, Tilburg

SCHAF TICKETS AAN
Entree: Pay What You Want*

*Pay What You Want
De hele maand december én de eerste week van januari bepaal je bij De Nieuwe Vorst als bezoeker zelf wat je betaalt voor een theatervoorstelling. Je reserveert een kaartje via de site en betaalt pas na afloop van de voorstelling een bedrag waar jij je goed bij voelt. Zo krijgt iedereen in deze roerige tijden de gelegenheid om naar het theater te kunnen.