DansBrabant presenteert

So You Think You Know Dance

DansBrabant houdt van een beetje sleuren en sleutelen aan de grenzen van dans.

Op zaterdag 11 mei presenteert het enige danshuis onder rivieren een speciaal doorlopend programma in de Verkadefabriek. Verspreid over het gebouw staan installaties, voorstellingen, films, performances waar het rekbare, kwetsbare lichaam centraal staat. Als publiek kun je dwalen langs alle programma-onderdelen, blijven hangen waar je wilt en terugkeren om nog eens te ervaren.

Te zijn zijn: fragmenten uit whatchamacallit van Charlotte Goesaert, een speciale interactieve edities van crowdkill van Anthony van Gog en Motus Sonus van Alesya Dobysh en Max Frimouth, werk van beeldend kunstenaar Wessel Verrijt en een speciaal samengesteld dansfilmprogramma door Andreas Hannes.

<<< Charlotte Goesaert – Whatchamacallit >>>
Een op de 19e eeuwse freakshow geïnspireerde performance-expositie-voorstelling, waarin vier spelers hun lichaam inzetten als kunstobject, speelobject, machtsobject en lustobject.

Choreografie: Charlotte Goesaert | Dans: Andreia Rodrigues, François Vincent, Véronique Mees, Jef Stevens | Dramaturgie: Sara Vanderieck & Sarah Joos | Geluid- en videocompositie: Jochem Baelus

<<< Anthony van Gog – crowdkill >>>
Een voorstelling voor één performer en vier subwoofers. De intense bas bouwt samen met een soundscape van instrumentale melodieën, omgevingsgeluiden en live-lichaamsgeluiden een ruimte waarin niets meer zeker is. Wat gebeurt er als het lichaam van de performer, maar ook dat van de toeschouwer, geen herkenningspunten meer heeft en zich nergens meer aan vast kan houden? Op gezette tijden kun je zelf de arena met subwoofers betreden en de impact van het geluid aan den lijve ondervinden.

Concept: Anthony van Gog | Performer: Evangelos Biskas | Geluidskunstenaar: Boris de Klerk | Lichtontwerp: Erik van de Wijdeven

<<< Alesya Dobysh en Max Frimout – Motus Sonus >>>
Een spel tussen beweging, geluid en ruimte. De geluiden van de danser op een klein houten podium, voorzien van contactmicrofoons, vormen de input voor een compositie die ter plekke gemaakt wordt. Andersom beïnvloedt de compositie ook de choreografie. Tussendoor mag je ook zelf de vloer uitproberen!

Concept: Alesya Dobysh & Max Feimout. Performance: Simon Bus & Max Frimout

<<< Wessel Verrijt – How to Become a Mountain >>>
Met zijn werk verkent beeldend kunstenaar Wessel Verrijt op verschillende manieren hoe object, materie, lichaam en beweging in elkaar over kunnen lopen. Wessel werkt met materiaal dat hij onderweg verzamelt, vindt en hergebruikt. Tijdens So You Think… toont hij zijn laatste film en objecten.

Concept en beelden: Wessel Verrijt | Performers: Luz Mercedes, Nina Lila Vero Veloo, Sofía Murillo Lommers

<<< Dansfilmprogramma – door Andreas Hannes >>>
Andreas Hannes is choreograaf en programmeur bij Cinedans, internationaal platform voor dansfilm. Andreas’ werk wordt gekenmerkt door een voorliefde voor alledaagse bewegingspatronen. Voor deze avond stelt Andreas een speciaal filmprogramma samen met dansfilms met de dagelijkse handeling in de hoofdrol. Te zien zijn:

SCHLUSS – Regisseur Annick Vroom (Nederland, 2001)
Voor velen van ons een herkenbare situatie: de relatie is voorbij, maar geen van de twee (ex-geliefden) wil het toegeven. Totdat ontsnappen onmogelijk lijkt.

UNTIL – Regisseur & choreograaf Tanin Torabi (Iran, 2023)
We lopen. We rennen. We vallen. We omhelzen degenen van wie we houden en dan rennen we weer. We lopen samen tot de muren bewegen.

KEEPING BALANCE – Regisseur Bernhard Wenger (Oostenrijk, 2015)
De twintigjarige Denise gaat bijna dagelijks naar het pretpark om op de reuzencarrousel ‘Tagada’ te rijden, haar manier om een moeilijke jeugd te verwerken.

SLOW – Regisseur & choreograaf Karel Van Laere (Taiwan/Nederland, 2013)
SLow is zowel een performance als een portret en legt de kwetsbaarheid van het menselijk lichaam bloot in een wereld van machines en systemen.

THE GIRL CHEWING GUM – Regisseur John Smith (Engeland, 1976)
In The Girl Chewing Gum van de Britse filmmaker John Smith regisseert een autoritaire stem het alledaagse leven op een drukke straat in Londen. Als een Big Brother die nooit in beeld komt, geeft de stem bevelen aan de figuranten en aan het verkeer. Tot in detail regisseert hij het straatbeeld. Althans, zo lijkt het.

En mocht je toch de weg kwijtraken bij al dit oprekken van grenzen, dan zijn er in het café twee dansconsulenten beschikbaar om de ervaringen samen onder de loep te nemen. Was dit dans, of was het iets heel anders?

📅 11 mei 20:15u
📍 Verkadefabriek, Den Bosch
🎟️ Tickets via DEZE LINK

 

Foto: whatchamacallit – Charlotte Goesaert-foto clairedekens