Shango Trio

copyright Augusto

Copyright: Augusto

Wij zijn slechts deeltjes van één groot geheel, spiegels van elkaars ziel. Geen toevalligheden of ongelukjes. Geen enkele gebeurtenis staat op zichzelf. Wat je een ander aan doet, doe je ook jezelf aan, omdat je de ander bent. In Shango Trio onderwerpt Guilherme de relatie tussen lichaam en geest wederom aan een spannend onderzoek. Houdt het lichaam de geest gevangen of manipuleert de geest het lichaam?

Shango Trio is onderdeel van een groter werk dat in een aantal stappen wordt voltooid; het is een van de performances in aanloop naar de avondvullende voorstelling Even Worse. Al deze performances dragen de naam van een Voodoo god. Shango is de god van het vuur, de bliksem en de donder. Het is een compact en emotioneel trio voor drie unieke dansers: hongerig, fit en vol van leven. Vanuit hun achtergrond van cutting edge technische breakdance, hedendaagse theaterdans en experimentele hip hop zoeken ze samen naar een nieuwe, gemeenschappelijke danstaal. Simon Bus, Shane Donovan Boers en Evangelos Biskas laten u alle hoeken van tijd, ruimte en energie zien.

Guilherme Miotto over Legba, het duet dat hij creëerde met Susan Stouthart en Denise Verschut voorafgaand aan Shango Trio.

Choreografie: Guilherme Miotto
Dans: Simon Bus, Shane Boers, Evangelos Biskas
Muziek: Joel Ryan
Licht & decor: Eric van de Wijdeven & Guilherme Miotto
Kostuums: Guilherme Miotto
Assistent choreografie: Bryan Atmopawiro
Productie: DansBrabant
In samenwerking met & met dank aan: Podium Bloos
Speciale dank aan: Rebecca Collins, Denise Verschut en Susan Stouthart