Lands of Concert

© Jean Philipse

Productie: DansBrabant via PLAN

In een harde wereld van pantsers en buitenkant koerst Jija Sohn op een radicale intimiteit. Waar ze ook komt breekt ze muren af, draait ze machtsverhoudingen om of doet ze te niet.

Samen met beeldend kunstenares/choreografe Andrea Zavala Folache en performer/zangeres Lucy Wilke creëert Jija met Lands of Concert een cross over tussen performance en workshop, een levende praktijk waarin drie makers/performers vastberaden zijn om samen met hun publiek te zoeken voorbij tegenstellingen en vastgeroeste gepolariseerde posities.

Via verbeeldingskracht en de uitnodiging om eigen en ieders aanwezigheid als volstrekt vanzelfsprekend te ervaren, maken ze ruimte voor manieren om dieper naar het lichaam te luisteren. In samenspel pogen ze om iedere actie boven zichzelf uit te tillen.‘Wat heeft ieder specifiek lichaam precies nodig?’, ‘Welke aandacht vraagt dat?’. In hun aanwezigheid blijkt het laten ontstaan van een utopische ruimte voor iedereen weggelegd.

Vanuit het gegeven van hun eigen fysieke mogelijkheden creëren Jija, Andrea en Lucy ieder zo hun eigen protocol voor het geven en volgen van aanwijzingen in beweging, muziek en woord. Net als hun landen van herkomst, lopen die mogelijkheden sterk uiteen. De onnadrukkelijke manier waarop de fysieke beperking van één van hen onderdeel wordt van het gebeuren, is ontwapenend en grensverleggend. Samen met hun publiek vinden zij nieuwe denkpatronen en herdefiniëren ze de eigen positie, die van de ander en die van het lichaam als vorm van begrenzing.

 

Tour
Studiopresentatie 11 januari 2019
Dansateliers, Rotterdam

Studiopresentatie 27 april 2019
Tanzhaus NRW, Düsseldorf (DE)

Preview 7 t/m 9 augustus 2019
Theaterfestival Boulevard, ’s-Hertogenbosch

Preview 5 oktober 2019
City of Women Festival, Lubljana (SLO)

Presentatie & residentie 4 december 2019
Universidad Carlos III de Madrid, Madrid (ES)

Residentie 15 t/m 31 augustus 2020
Dansstudio, München (DE)

Residentie 13 t/m 21 juli 2020
BUDA, Kortrijk (BE)