Staat vd Nederlandse Dans

Door Lisa Reinheimer

https://vimeo.com/465364193

Tijdens de bijzondere digitale editie van Festival de Nederlandse Dansdagen in 2020 werd de Staat van de Nederlandse Dans uitgesproken door Lisa Reinheimer.

Jaarlijks vindt er tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen het debat over de Staat van de Nederlandse Dans plaats. Een discussie met diverse personen, actief binnen de danssector, over onderwerpen die leven binnen het veld.

Sinds begin 2020 ondersteunt Lisa Reinheimer als coördinator dwarse dansmakers bij DansBrabant. Daarvoor schreef en onderwees ze als danscriticus over tendensen in het veld. Van 2014-2020 was ze onderdeel van Domein voor Kunstkritiek waar ze in binnen en buitenland workshops en masterclasses organiseerde ter vernieuwing van de danskritiek. Ze studeerde danswetenschappen in Utrecht en Berlijn. Lisa houdt van tuintjes, indie games en Bretzels.

“Omdat het festival in 2020 geheel digitaal is en zoveel ruimte biedt aan experiment, gaf het mij een opening om ook de Staat in een andere vorm uit te spreken. En eigenlijk, deze vorm staat dichter bij mij dan een toespraak voor een volle zaal.”

Het resultaat is deze film.

Credits
Concept: Lisa Reinheimer
Wandelaars: Selm Wenselaers, Jette Schneider, Katja Heitmann
Lisa’s geweten en audio edit: Nienke Rooijakkers
Film: Camiel Zwart/Blackframe
Op uitnodiging van: Ronald Wintjens
Mogelijk gemaakt door: De Nederlandse Dansdagen
Speciale dank aan: DansBrabant en Tessel Schmidt