Schrijfcursus Dans & Durf

Wij zoeken zelf wel uit hoe we schrijven

Publiciteitsbeeld Even Worse van Guilherme Miotto © Paul van Weert

Publiciteitsbeeld Even Worse van Guilherme Miotto © Paul van Weert

Domein voor Kunstkritiek en DansBrabant organiseren komend najaar een vernieuwende cursus schrijven over dans voor professionele schrijvers. Met schrijfbagage. Zonder danskennis.

In gezamenlijke werksessies onderzoeken we dat nieuwe schrijven. Toneelschrijver Anna van der Kruis reikt je de helpende hand bij het afleggen van het parcours tussen kijkervaring, navelstaren en in gesprek zijn met de lezer. Het einddoel is een gedurfd artikel dat de lezers tegelijk een beeld geeft van de voorstelling en meeneemt in de blik waarmee jij ernaar keek.

Anna schrijft autonoom en in opdracht. Vanuit haar persoonlijke nieuwsgierigheid ontwikkelde zij samen met Theaterfestival Boulevard Dicht bij Anna, een één-op-één ontmoeting. Daarin begeleidt zij festivalpubliek in het zoeken naar woorden die passen bij zijn of haar beleving van een voorstelling.

In de zes bijeenkomsten van Dans & Durf kijk en schrijf je aan de hand van twee thema’s: Tijdgeest en emotie. Je leert schoon formuleren in je eigen stijl aan de hand van persoonlijke feedback. Je bezoekt voorstellingen van de Tilburg Dansmaand en werkt toe naar een tekst en een presentatiemoment tijdens het Moving Futures Festival Tilburg.

Programma:
Zaterdag 16 september, 12:00-16:00u
Zaterdag 14 oktober
Zondag 29 oktober
Zaterdag 18 november
Zaterdag 6 januari, feedback sessie
26-28 januari Moving Futures + presentatie slotartikel

Alle bijeenkomsten vinden plaats in Tilburg

Wat kost het:
Deelnemers betalen een bijdrage van €125,- (ex. Btw) voor het hele programma. Zes bijeenkomsten o.l.v. Anna van der Kruis, inclusief lunch en voorstellingskaarten.

Voor wie:
Dit programma richt zich op professionele schrijvers – prozaïsten, dichters, toneelschrijvers, creative writers – die het schrijven over dans als uitdaging zien en de grenzen van het geschreven woord willen opzoeken.

Deelnemers hebben een open houding naar elkaar, zijn bereid naar elkaar te luisteren en feedback te geven. Deelnemers kunnen zich na de cursus aanmelden voor een mentoring traject van De Nieuwe Garde.

Dit programma is niet open voor dans- en theaterjournalisten.

Deadline aanmelding 7 juli
Meld je aan door een korte motivatie, een CV en twee teksten – vorm naar keuze, bijv. essay, blog, toneeltekst – te sturen naar Lisa Reinheimer:lisareinheimer@domeinvoorkunstkritiek.nl
Anna van der Kruis en Lisa Reinheimer selecteren de deelnemers op experimenteerzin en tekstkwaliteit. Iedereen krijgt afzonderlijk bericht.