Dans & Woord

Speciale aandacht heeft DansBrabant voor het geven van woorden aan dans en het stimuleren van het gesprek over dans. Hiermee willen we zowel de kwantitatieve als de kwalitatieve belangstelling voor het medium doen toenemen. We ontwikkelen een divers instrumentarium aan publicaties waarvoor wordt samengewerkt met zowel journalisten, liefhebbers, vakkenners als literaire schrijvers. Lees alle spannende resultaten op ons BLOG.

Dance&Dare

Vlaamse editie

Domein voor Kunstkritiek en DansBrabant organiseren een Vlaamse editie van Dance&Dare, de radicale cursusreeks en beweging waarin schrijvers nieuwe woorden zoeken voor nieuwe dans.

Dance&Dare

SummerSchool 2019

Tijdens Theaterfestival Boulevard 2019 onderzoeken getalenteerde schrijvers uit Noorwegen, Amerika, België en Nederland in een driedaagse cursus het nieuwe schrijven over dans.

Schrijfcursus Dans & Durf

Moving Futures Festival Editie!

Domein voor Kunstkritiek en DansBrabant organiseren voor de tweede keer de vernieuwende masterclass Dans&Durf. Meld je nu aan!

Schrijfcursus Dans & Durf

Wij zoeken zelf wel uit hoe we schrijven

Prozaïsten, dichters, toneelschrijvers, creative writers: meld je nu aan!

Hedendaags Schrijven over Hedendaagse Dans

INSCHRIJVING GEOPEND! Geef je op voor een nieuwe cursus waarin we met mentoren uit de filosofie, de fotografie, de journalistiek (opnieuw) leren denken en schrijven over moderne dans. I.s.m DansBrabant en Dans Magazine.

Research Salon

Op woensdag 17 december 2014 vindt tussen 14 — 17 uur in de kleine zaal in Theater De NWE Vorst in Tilburg de afsluitende Research Salon van de driedaagse workshop ‘Dramaturgy at Work’ plaats, samengesteld en gefaciliteerd door Konstantina Georgelou, Efrosini Protopapa en Danae Theodoridou. Tijdens de Research Salon zal dit dramaturgen-drietal feedback en kritische respons als dramaturgische activiteit […]

Dansdialoog

Leren van Oosterse dans

Op zoek naar de rijkdom en de beperkingen van klassieke Zuid-Oost Aziatische danstradities.