Research Salon

Andrea Božić in Intergalactic, © Ben van Duin
Op woensdag 17 december 2014 vindt tussen 14 — 17 uur in de kleine zaal in Theater De NWE Vorst in Tilburg de afsluitende Research Salon van de driedaagse workshop ‘Dramaturgy at Work’ plaats, samengesteld en gefaciliteerd door Konstantina Georgelou, Efrosini Protopapa en Danae Theodoridou.

Tijdens de Research Salon zal dit dramaturgen-drietal feedback en kritische respons als dramaturgische activiteit onderzoeken. Samen met gasten Andrea Božić, Emilyn Claid en Guy Cools zullen ze methoden en kwaliteiten van het geven en ontvangen van feedback in artistieke en pedagogische context bespreken. Alsook de relatie tussen feedback en de dramaturgische praktijk en de sociale en ethische implicaties die het geven van feedback met zich meebrengt.

Research Salon
Woensdag 17 december
14:00 — 17:00 uur
Kleine Zaal
Theater De NWE Vorst Tilburg

Dit evenement is openbaar toegankelijk, wees welkom!

Konstantina Georgelou – Performing Arts theoreticus, dramaturg, onderzoeker, docent aan de Universiteit Utrecht en aan ArtEZ Master of Theatre Practices (NL)

Efrosini Protopapa – Choreograaf, onderzoeker, senior docent in dans en choreografie aan de Universiteit van Roehampton, London (UK)

Danae Theodoridou – Performance-maker, dramaturg, onderzoeker, docent in theater en performance aan de Universiteit van Groningen (NL)

Gasten in de Salon
Andrea Božić is choreograaf en activist, ze maakt interdisciplinair werk, zowel solo als in samenwerking. Co-oprichter van het interdisciplinaire platform Tilt en performance platform BAU, co-curator van We Live Here: AnAcademy, tutor aan DasArts — Master of Theatre en mentor aan de Amsterdam Master of Choreography.

Emilyn Claid is Professor of Choreographic Practices aan Roehampton University en Gestalt psychotherapist. Haar huidige onderzoeksproject ‘Falling — A Creative Process’ put uit somatische, choreografische, existentiële, relationele en therapeutische praktijken.

Guy Cools is dansdramaturg en werkt als gast-professor aan de Universiteit van Gent.