Dansdialoog

Leren van Oosterse dans

© Afrizal Malna© Afrizal Malna

Op donderdag 30 oktober 2014 is in Theater De NWE Vorst in de serie Get Lost — een serie met belangwekkend werk van ver, geselecteerd door gerenommeerd internationaal programmeur Frie Leijsen — de voorstelling A Tranquil Star van de Indonesische choreografe Fitri Setyaningsih te zien.

Voorafgaand gaan we in gesprek met Fitri, van 18 tot 19u30 in de Studio van Theaters Tilburg — gratis toegang. Het gesprek wordt geleid door danshistoricus, –wetenschapper en –recensent Martin Bijkerk. Hij zal Fitri Setyaningsih en haar werk introduceren en van een context voorzien en samen met choreografen Harijono Roebana en Katja Grässli op zoek gaan naar de rijkdom en de beperkingen van klassieke Zuid-Oost Aziatische danstradities.

Harijono en Katja werkten beiden de afgelopen tijd met Oosterse dans en/of dansers. Harijono in zijn voorstelling Ghost Track en Katja Grässli in de solo Can’t look through your eyes die ze momenteel met de Maleisische danseres Beh Chin (Jinn) Lau aan het maken is: première zaterdag 25 oktober a.s. in Theater De NWe Vorst tijdens TilburgvoorCultuurNACHT.