Making Space Week 2017

Met Siri Loves Me

De Making Space week is een samenwerking met Fontys Dance Academy en De NWE Vorst, gedeeltelijk ondersteund vanuit Tilburg Dansstad. De Making Space week komt voort uit de voormalige dansguerrilla en ontpopt zich steeds meer als een onderzoeks-, inspiratie- en ontmoetingsweek rondom dans in de publieke ruimte.

Dit jaar was er een voorbereidende bijeenkomst in De Kennismakerij met Marc Glaudemans als spreker over de relatie tussen dans en architectuur en een gesprek over de rol die je als kunstenaar kunt kiezen in de publieke ruimte. Samen met Pop Up Cinema werd er een filmvertoning van Citizen Jane georganiseerd in Theater De NWE Vorst. Deze documentaire over stadsontwikkeling in de jaren zestig in grote Amerikaanse steden trok een groot en gemêleerd publiek.

In de week zelf werd voor het eerst gekozen om in plaats van in het stadscentrum te werken in de wijk Theresia. Naast inspirerende belangstelling van buurtbewoners leverde dit een groter bewustzijn van de dynamiek van de omgeving op. Deelnemende choreografen(duo’s) waren Vloeistof, The100Hands, Josse Vessies en studenten choreografie Piet Van Dycke en Maria Sartzetaki. Net als eerdere jaren werd er gewerkt met tweedejaars studenten. De week werd afgesloten met Katja Heitmanns Siri Loves Me op het Pieter Vreedeplein in Tilburg.