Making Space Week 2018

Dansen in Theresia

De Making Space Week is een samenwerking met Fontys Dance Academy en De Nieuwe Vorst, gedeeltelijk ondersteund vanuit Tilburg Dansstad. Naast de choreografenduo’s Vloeistof en The100Hands gingen Evangelos Biskas en studenten choreografie Lucas Devroe en Lisa Sulaiman aan de slag. Net als in eerdere jaren werd er gewerkt met tweedejaars studenten van Fontys Dance Academy.

Making Space ontpopt zich als een onderzoeks-, inspiratie en ontmoetingsweek rond dans in de publieke ruimte. Dit jaar was er een voorbereidende bijeenkomst in De Kennismakerij met Nikita Maheshwary over de rol die je als kunstenaar kunt kiezen in de openbare ruimte. Als meebeweger speelde filosoof Wouter Colpaert een belangrijke rol tijdens de voorbereiding van de week. Door zijn vragen ontstond een grotere focus op het betrekken van de wijk Theresia in het project en nodigden we stadsarchitect Ludo Hermans en een wijkbewoner uit om te komen vertellen. Dat bleek een bron van inspiratie voor komende edities van Making Space.

In 2020 zal met de partners van Tilburg Dansstad gewerkt worden aan een grootschalig evenement op de route van Piushaven naar De Nieuwe Vorst.