Moving Futures

Nieuwe dansmakers gaan het land door

MovingFutures_fb_profielfoto_logo
DansBrabant sloeg in 2013 de handen in één met vier andere (talent)ontwikkelaars in de dans – Dansmakers Amsterdam, Dansateliers Rotterdam, Random Collision Groningen en Generale Oost Arnhem voor MOVING FUTURES. Met het netwerk streven wij ernaar om een nieuwe generatie choreografen op landelijke schaal zichtbaar te maken.

MOVING FUTURES is een reactie op de afnemende durf tot programmering van jonge hedendaagse dans in de podiumsector. Door krachten te bundelen komen de vijf partners op voor een belangrijke nieuwe generatie dansmakers. Een generatie die zich uiterst bewust is van de omgeving, nadenkt over context en publiek en organisch verbindingen legt met de samenleving.  Met de ontwikkeling van hun werk blijft diversiteit gewaarborgd, het dansveld gevoed en de kunstvorm in beweging.

Moving Futures Festival
In 2014 werd de eerste editie van het Moving Futures Festival georganiseerd. Het reizende festival doet verschillende steden aan met dans van choreografen die nog pril in ontwikkeling zijn of al wat meer gedefinieerd in taal zijn of op het punt van doorbreken staan. Dansmakers die zich durven uit te spreken over hedendaagse kwesties, die raakvlakken zoeken in menselijk gedrag, filosofie en wetenschap en het publiek uitdagen met hun voorstellingen, installaties, danswandelingen, -diners en –feestjes.

De 2014 editie presenteerde werk van o.a. Cecilia Mosio, Jasper van Luijk, Katja Heitmann en Connor Schumacher. Dit najaar editie 2015, meer informatie op www.movingfutures.nl