Open call

Performance Technology Lab

© Jean van Lingen, Anna Verkouteren Jansen – Beach Portraits I & II

HERFST ATELIER
Voor de 11e keer experimenteren podiumkunstenaars met technologie in het Performance Technology Lab. Van 10 t/m 15 oktober 2022 worden alle ruimtes, hoeken en gaten van Club SoDa van DansBrabant omgetoverd in een atelier voor podiumkunstenaars en technische experts om de creatieve mogelijkheden van verschillende technologieën te onderzoeken en schetsen te maken voor nieuwe concepten. Op de laatste dag houden we open atelier voor mede-makers en andere geïnteresseerden.

Heb jij een plan in ontwikkeling waarvoor technologie nodig is? Meld je hier aan. Beschrijf je concept en stel je vraag. Wij zoeken er de kennis en de apparatuur bij voor een geslaagd experiment. Alles kan, van robots tot video mapping, van Virtual Reality tot live cinema.

Deze editie experimenteren in ieder geval: Theatermaker Tim Hammer die samen met Project Wildeman zoekt naar de technologie om met audio en beeld de wereld van zwarte gaten op het podium te brengen. Anna Verkouteren Jansen hackt voor een immersieve 3d audio-ervaring een massagestoel. En ENSŌ Physical Theatre experimenteert met sensoren en geluid om grote houten blokken een eigen karakter te geven.

Er is nog plek! Kom testen, uitvinden en spelen. Meld je aan voor 11 september 2022. Wij vragen per onderzoek een commitment-bijdrage van € 100,- Voor vragen: nienkerooijakkers@xs4all.nl.

We horen graag van je, Pol Eggermont, Nienke Rooijakkers www.performancetechnologylab.nl

Over het Performance Technology Lab
Het PTlab is in 2019 ontstaan uit de behoefte van makers, producenten en designers om artistiek concept, dramaturgie en technologie gelijktijdig te ontwikkelen, en om kennis te delen over het inzetten van technologie in een dramatisch universum.

Het is een initiatief van Feikes Huis samen met Likeminds, ICK Artist Space, Over het IJ Festival, De Toneelmakerij, Cinedans en DansBrabant. Al deze producenten zien steeds meer makers die met moderne technologie willen werken; makers die op zoek zijn naar eigentijdse verbeelding, die de grens opzoeken van de gekende theatrale vormen, die op zoek zijn naar nieuwe verhalen.

Het Performance Technology Lab organiseert werkplaatsen. Per editie bundelen we een aantal makers. Rond hun artistieke concepten halen we de benodigde technologie en kennis in huis en creëren zo de omgeving om samen uit te vinden en te experimenteren.

Het Performance Technology Lab is ook een groeiend netwerk van makers, technische ontwikkelaars, designers, vormgevers en uitvinders, waar artistiek en technologisch inzicht gedeeld worden en mensen elkaar kunnen vinden voor nieuwe projecten.

Vaste technologiepartner is BeamLab – de R&D afdeling van BeamSytems, audiovisueel specialist, Amsterdam. De afgelopen 3 jaar experimenteerden meer dan 50 makers in het PTlab.

Kijk voor een indruk van de experimenten tot nu toe op www.performancetechnologylab.nl.

Foto: Anna Verkouteren Jansen in vorig werk Beach Portraits I & II, copyright Jean van Lingen.