Force 4 & Zuhause

Nieuwe double bill van studiopresentaties

DansBrabant gooit de deuren van haar studio’s en bar in Club SoDa wagenwijd open voor een double bill van spannend nieuw werk-in-wording! In de vooravond op donderdag 28 april: een lekker soepje vooraf en vervolgens zie je een presentatie waarin film, foto, academische en dans van de straat samenkomen van Makershuis-makers Force 4. Neem een borrel tijdens de break en ga dan naar de tweede studio om de 6 performers van Zuhause in beweging te zien.

Programma
17.00 uur inloop met soep & brood
17.30 – 18.30 uur studiopresentatie Force 4
18.30 uur korte pauze
18.45 – 19.45 studiopresentatie Zuhause – Run, Forest, Run
Kosten: 10,- inclusief soep & brood
Betalen via: Ikbenaanwezig

Over Force 4
Raifa Bazzi, Jody Geijsendorpher, Leonardo Avantaggiato en Len van der Pol zijn vier interdisciplinaire kunstenaars, afgestudeerd aan de Fontys Dance Academy, die hun verschillende culturen, academische en straatdans, film en muziek in hun werk combineren. Bij Makershuis Tilburg en in residentie bij DansBrabant werken zij aan een onderzoek naar hoe zij verschillende danswerelden – van ballet tot hedendaags tot krump – onder invloed van muziek kunnen samenbrengen tot een nieuwe bewegingstaal. Voor hun presentatie in Club SoDa maken ze gebruik van film, beweging, fotografie en zelfgeproduceerde muziek.

Run, Forest, Run
‘Run, Forest, Run’ is de nieuwe cinematografische locatievoorstelling van Zuhause. Zes personages kronkelen zich een weg naar de volwassenheid en pogen elk op hun manier om gezien te worden, tegen de stroom in te zwemmen en opnieuw contact te maken. Met elkaar, zichzelf én de aarde onder hun voeten, die een naderende houdbaarheidsdatum kent.

Over Zuhause
Zuhause is het platform en huis rondom de makers Davey Bakker en Élénie Wagner. In 2016 ontmoetten de twee elkaar als performers bij Club Guy & Roni/ NNT in Groningen. Middels een mix van dans, film, poëzie en popmuziek vertelt Zuhause verhalen over de worsteling van onze generatie, om eenzaamheid tegen te gaan, herkenbaarheid te creëren en contact te leggen. Op weg naar de volwassenheid met de vraag: is ons bestaan nog wel verantwoord? Gefascineerd door onze impact op aarde, creëert Zuhause producties waarin verschillende kunstdisciplines met elkaar verweven worden. Live alsook digitaal.

Sinds 2021 zijn de makers van Zuhause ook in het Oosten – en een beetje Zuiden – van het land te vinden, van waaruit zij hun korte dansfilm ‘Naar het Blauw’ lanceerden en verbindingen met o.a. Hoogte80 festival, TGEcho, De Nieuwe Oost, Luxor Live en DansBrabant aangaan. Hun nieuwe cinematografische locatievoorstelling ‘Run, Forest, Run’ bezegelt hun missie en zal aankomende zomer tijdens Hoogte80 Festival (Gelderland) en Festival der Aa (Drenthe) te zien zijn. Bij DansBrabant werkt Zuhause met 6 performers 2 weken aan de voorstelling en zie je een eerste proeve van dit nieuwe werk.