DIY-dans op Moving Futures

Audiotour, thuistheater en groepsspel

Bijzonder aan het festivalprogramma van Moving Futures dit jaar is dat je vanuit je eigen omgeving ook zelf mee kan doen aan een aantal onderdelen. Dit spannende DIY-aanbod is met name afkomstig van DansBrabant en de makers waarmee we samenwerken:

KAREL TUYTSCHAEVER/BARRY – V.
een man houdt ervan
om naar mensen te kijken
in zijn stad
vanop de eerst rij
hij houdt specifiek van één vrouw
ook al heeft hij haar nog nooit gezien
houdt hij van haar
of van een beeld
een beeld van haar in zijn hoofd

Voor de intieme luistervoorstelling V. krijg je als toeschouwer een bericht van de maker. Hij nodigt je uit om met een bepaalde intentie en met zijn hoorspel in je oren in je eentje jouw stad te herontdekken.

De aard van Karel Tuytschaevers werk nodigt toeschouwers uit om met een open en zintuiglijke blik naar lichamelijkheid te kijken. Karels oeuvre omvat naast (dans)voorstellingen ook installaties, theaterteksten, publicaties en films. Over disciplines heen zoekt hij steeds naar nieuwe vormen en verhoudingen.

Vanaf vrijdag 23 april, 17.00 uur
Daarna doorlopend te doen
koop hier je kaartje


THE100HANDS – DIT
Met het online project DIT (Digitaal Intiem Theater) bevraagt The100Hands het fundament van al zijn werk, waarin ‘de waarde van de fysieke live ontmoeting met jezelf, de ander en de omgeving’ altijd wordt erkend en onderzocht.

Samen met filmmaakster Eva Sjerps wordt onderzocht hoe digitaal theater toch ook de intimiteit van de live-ontmoeting kan oproepen. Niet als vervanging van het live contact, maar als een prikkelende oefening om daarmee te spelen.

De eerste editie van DIT is speciaal gemaakt om thuis en op jezelf te bekijken, op een tijdstip dat jou uitkomt. Of je nou in quarantaine bent, de theaters dicht zijn, je even ‘me-time’ wilt of gewoon liever op jezelf bent, DIT is voor jou.

première, vrijdag 23 april, 20.00 uur
kaarten € 9,00

daarna doorlopend te beleven
Koop hier je kaarten voor de première

Liever On Demand?
Koop hier je kaarten voor een moment dat het jou past

 


JUDITH CLIJSTERS – YOU AND ME ANYTIME ANYWHERE
Pak je koptelefoon en smartphone en laat je meeslepen door een amusante vertelster. Ben je een optimist, pessimist, verlegen of ijdel? Vrijgezel of niet? Puber of met pensioen?

In You and Me Anytime Anywhere ontwerpt Judith Clijsters een intieme maar vooral speelse ontmoeting tussen vier mensen op locatie naar keuze. Vergezeld door aanstekelijke sounds en snippets, vragen en weetjes, word je uitgedaagd om een stukje te onthullen wie je bent. Met een paar huis-tuin-en-keuken-rekwisieten creëer je samen op spontane wijze een poëtisch verhaal.

Kom in beweging en ontmoet een paar onbekenden of herontdek je familie en vrienden door spel, mysterie en het gebruik van je verbeeldingskracht. No talking!

Voertaal: Nederlands

première, zondag 25 april, 14.00 uur
daarna doorlopend te beleven
kaarten € 12,00
koop hier je kaartje

Meer info en kaartjes 
Het programma staat online op movingfutures.nl. Tijdens het festival is het programma te zien via Korzo’s studio.x.

Moving Futures is een initiatief van Dansateliers, DansBrabant, Random Collision, ICK Artist Space en De Nieuwe Oost.