CRACKING THE SHELL OF DANCE

Doe mee! 1-on-1 dance meetings

Choreograaf en danser Jade van den Hout is op zoek naar 24 mensen die onderdeel willen uitmaken van haar research. ‘Cracking the shell of dance’ is een zoektocht naar de oorsprong van de motivatie om te dansen. Ze nodigt verschillende buurtbewoners uit, bekenden en onbekenden, om met haar de studio in te gaan voor een dansontmoeting van 1 uur.

Waarom dansen we?
Wat betekent dans voor jou?

Welke ritmes zetten je aan het dansen?

Deze uitwisselingen vormen een essentiële kern van haar maakproces waarin ze in een later stadium zal toewerken naar het presenteren van een solo. Iedereen die nieuwsgierig is en interesse heeft om deel te nemen is welkom: kinderen, tieners, volwassenen, ouderen, wel of geen ervaring.

Praktisch:
– Eenmalige individuele sessie van 1 uur met Jade, waarin we op een informele manier aan de slag gaan met de onderzoeksvraag, dit doen we door zowel te dansen als te kletsen.
– Sessies vinden plaats in de avonden: tijdsloten: 18:30-19:30 en 20:00-21:00
– Data: 28- 30 juni, 12-14, 16-17, 19- 22 juli, 17-19, 23-25, 30-31 augustus
– Locatie: studio Club SoDa
– Deelname is op vrijwillige basis
– Betreffende maatregelen rondom Covid-19 worden in acht genomen, sessies zijn flexibel genoeg om veiligheid en afstand waar te borgen.

Voor aanmelding of verdere informatie mail naar: project.daybyday@gmail.com

Jade van den Hout is initiatiefnemer van DaybyDay waaronder diverse 24-uurs-projecten worden uitgevoerd, dans van dag tot dag. Als maker wil ze meer ruimte en kansen creëren voor nieuwe lokale ontmoetingen waarin ze het dansende lichaam ziet als instrument om te communiceren.

Het eindresultaat van ‘Cracking the shell of dance’ zal 4 november 2021 worden gepresenteerd bij ClubSoDa/DansBrabant.

Een DaybyDay-project. Teaser opgenomen in Club SoDa. Coproductie: DansBrabant. Mede mogelijk gemaakt door: Makersfonds Tilburg. Met dank aan: The100Hands, DansBrabant, Het Zonnelicht.
Teaser:
© Dave Meckehorst